Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 16.01 - 22.01

Фантастичен пай с лайм, по-лесен, отколкото изглежда

С подчертана киселинност и деликатен сладък топинг, този сладкиш се приготвя много лесно. Прави се за час и е чуден за спотяване на семейството

 

Food преди 1 година

Лаймът е прекрасен продукт, но по-често се използва в напитки, отколкото в десерти. Това може да се обърне във ваша полза, ако искате да впечатлите с необичайно кулинарно постижение, насищайки едновременно с това и собствените си сетива. Приготвянето на този десерт - разкошен пай с лайм - отнема около час. Подобно на много американски пайове, като рецепти за кокосов крем или лимонов меренг, той може да се направи с основа от предварително приготвени крекери или бисквитки. Много готвачи прибягват до този трик, за да намалят времето за готвене. Между другото, крекер кората е също толкова вкусна, колкото и тази, за която трябва да омесите тестото.

Ето съставките, от които се нуждаете, за да направите своя незабравим пай с лайм.

За тестото:

150 г крекери или маслени бисквити 
1/3 чаша захар
5 супени лъжици несолено масло (разтопено)

Пълнеж:

2/3 чаша прясно изцеден сок от лайм
2 супени лъжици настъргана кора от лайм
1 кутия (400 г) подсладено кондензирано мляко
3 жълтъка

Топинг:

1 чаша бита охладена сметана
2 супени лъжици пудра захар

Първо, трябва да направите основата, най-лесно - от бисквитки. Загрейте фурната на 175 °C. Вземете крекери от марката Crack например, производство на Roshen, поставете ги в кухненския робот и смелете, докато станат на трохи. Ако нямате кухненски робот, сложете крекерите в голяма найлонова торбичка, затворете плътно и след това натрошете с помощта на точилка. Добавете разтопеното масло и захарта към натрошените бисквити и разбийте или просто разбъркайте до гладкост. Изстискайте сместа върху дъното и стените на формата за пай, оформяйки хубав ръб. Трябва да получите торта със страни и вдлъбнатина в центъра, където по-късно ще се появи пълнежът.

Изпечете сладкиша в предварително загрятата на 175 °C фурна, докато стегне и придобие златист цвят. Това ще отнеме около 8 минути. Когато основата е готова, отделете я настрана, но оставете фурната включена.

Междувременно продължете с пълнежа. С миксер разбийте жълтъците и кората от лайм на висока скорост, докато станат много пухкави. Това ще отнеме около 5 минути. Постепенно добавете кондензираното мляко и продължете да разбивате, докато се сгъсти, още 3 до 4 минути.

След това намалете скоростта на миксера и бавно добавете сока от лайм, разбърквайки бъдещата плънка за пай, докато съставките се смесят добре. Изсипете сместа в кората и отново поставете сладкиша във фурната. Печете 10 минути или докато стегне плънката.

Охладете пая с лайм, след което го поставете в хладилника за 15-20 минути преди сервиране. Междувременно можете да се заемете с топинга, който ще украси десерта и ще му придаде нужната сладост на фона на киселия лайм.

Сметаната и пудрата захар се разбиват до въздушност и получената заливка се слага върху плънката. Преди сервиране нарежете пая на филийки. Сервирайте го много студен, като за визуално пиршеество поръсете мъничко от настърганата кора върху сметаната (вижте още: Френски тост: точно толкова добър на вкус, колкото секси по име, и рецептата). 

More from View Sofia

Целуни ме: Меган награди Хари на състезание по поло, ето черно-белия й моден избор

Celebrities преди 1 година

Меган Маркъл в до крайност дамски стайлинг се появи на спортно събитие. 40-годишната бивша актриса връчи трофей на отбора на принц Хари, който спечели турнир по поло (любимия му спорт)

Теория на кореспонденцията: София & Вальо

Love преди 4 години

"Много хубава двойка сте", е комплимент, който всеки от нас се е радвал да получи, когато околните ни засекат с Рицаря на сърцето ни. Съвместното разбирателство, общите интереси и ценностна система, дори начинът, по който възприемаме света, включително модата, красотата, стила, си личат винаги и безотказно. Разбира се, точно те са и които ни карат да се влюбваме, да се обичаме, да искаме да сме заедно. Непрекъснато, ако може.

More Food