Следва

Петъчна доза секс: Джейми Кембъл Бауър за YSL

Shopping Alert: Ким Кардашиян напазарува колието с кръст от аметист на принцеса Даяна

Ким Кардашиян си подари емблематично бижу на принцеса Даяна - огърлица с кръст от аметист и диаманти

Celebrities преди 1 година

Богатото украшение не бе притежание на покойната принцеса на Уелс, но тя го носеше на важни събития.

Според TMZ огърлицата е закупена от Sotheby's за 197 000 долара. Четирима купувачи са наддавали, печеливш се е оказал представител на Kardashian, платил два пъти по-висока от първоначално обявената цена.

„Радваме се, че това бижу ще намери нов живот в ръцете на още един световноизвестен човек“, каза в изявление Кристиан Спофорт, ръководител на отдела за бижута в Sotheby's в Лондон.

Огърлицата е изработена през 20-те години на миналия век от бижутерската компания Garrard и по-късно става притежание на родения в Палестина бизнесмен Наим Атала, близък приятел на принцеса Даяна. Няколко пъти той й заема бижута, с които тя се появява на важни събития. След като принцесата на Уелс избира да носи това колие, Атала не позволява на никой друг да го ползва.  

Интересното, дори натрапчиво със своя обем висящо бижу започва да се обсъжда широко, след като принцеса Даяна го показва на благотворително събитие в Лондон през 1987 г., посветено на подкрепата и помощта на бременните жени.

Очевидно, това не е първият път, когато Ким Кардашиян проявява интерес към притежанията или поне вещите, носени от легендарни жени. На бала Met Gala миналата година тя се появи в "голата" рокля на Мерилин Монро, в която актрисата изпя "Честит рожден ден, г-н президент" на Джон Ф. Кенеди. Кардашиян, оказа се малко по-късно, е наела тоалета за 5 милиона долара, а за да го облече, й се наложи да свали седем килограма за три седмици. В мрежата, припомняме, се спекулира дълго и шумно, че капризът на Ким да изкопира Мерилин е довел до повреда на легендарната дреха

По-късно тя облече още една култова рокля на Монро - тази, с която холивудската актриса присъства на наградите "Златен глобус" през 1962 г. Остава да видим интерпретацията на Ким в случая с бижуто на Ди, допускаме, че ще е скоро, например на 1 май 2023 г., на поредната звездна Met Gala в Ню Йорк, чиято тема бе обявена още през октомври миналата година, а именно: "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty", в чест на големия дизайнер, който почина на 19 февруари 2019 г. (четете още: Една година без Карл. Кадрите, с които си спомняме, са редки, а носталгията - осезаема). 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 21 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.