Следва

Мет Гала 2023 - почит към Лагерфелд

Всичко, което знаем дотук за биографичния филм за Ейми Уайнхаус Back to Black

Няколко изтекли в мрежата снимки от предстоящия биографичен филм за Ейми Уайнхаус "Back to Black" разкриха как Мариса Абела се превъплащава в образа на покойната поп икона

Celebrities преди 1 година

Абела, известна най-вече с ролята си на Ясмин Кара-Ханани в сериала "Индустрия" на HBO, беше избрана да изиграе Уайнхаус през юли миналатаа година след силно конкурентно търсене. Официалната снимка, публикувана от HBO, показва, че Абела наистина напомня на Уайнхаус - носи златни халки, характерната за Ейми прическа като пчелна пита, достатъчно татуировки и типичната бенка над устната.

Снимките от снимачната площадка обаче карат феновете на Уайнхаус в социалните мрежи да поставят под въпрос решението за кастинга - и дали изобщо трябва да се прави биографичен филм (вижте още: Истории от живота: Поп иконата Ейми Уайнхаус).

През годините е имало няколко опита да се разкаже историята на Уайнхаус с биографичен филм, но "Back to Black" е първият, който се реализира.Studiocanal продуцират филма, като си партнират с Focus Features и Monumental Pictures за пускането му на екран. Режисьор е Сам Тейлър-Джонсън, която режисира "50 нюанса сиво" и "Момче от нищото" за детството на Джон Ленън.

Забележително е, че "Back to Black" се ползва и с пълната подкрепа на Amy Winehouse Estate. Документалният филм на A24 от 2015 г., "Ейми", спечели Оскар за разказа за упадъка на голямата певица, носителка на Грами, за тежките й зависимости и смъртта й през 2011 г., но беше скандално осмян от бащата на Уайнхаус. Според студията "Back to Black" ще проследи най-важните години на Ейми Уайнхаус, които тя прекарва в Лондон в началото на миналия век, и бързото ѝ издигане до върха на славата.

"Връзката ми с Ейми започна, когато напуснах колежа и се подвизавах в творчески разнообразния лондонски квартал Камдън", казва Тейлър-Джонсън в изявление. "Получих работа в легендарния клуб Koko и все още мога да усетя миризмата на всяка сергия на пазара наоколо, винтидж магазините и улиците... Няколко години по-късно Ейми написа своите стряскащо искрени песни, докато живееше в Камдън. Както и при мен, мястото стана част от нейното ДНК. За първи път я видях да свири на шоу за таланти в джаз клуба на Рони Скот в Сохо и веднага ми стана ясно, че тя не е просто "талант"... тя е гений. Като режисьор не можеш да искаш повече. Чувствам се развълнувана и смирена, че имам тази възможност - да реализирам красивата, уникална и трагична история на Ейми на кино, придружена от най-важната част от нейното наследство - музиката ѝ. Напълно осъзнавам отговорността, която поемам, и заедно с моя сътрудник по сценария - Мат Грийнхалг - ще създадем филм, който всички ще обичаме и ще пазим завинаги. Точно както обичаме Ейми."

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.