Следва

Викингският ми килим Giancarlo Valle

Мет Гала 2023 - почит към Лагерфелд

Met Gala 2023 ще бъде посветена на творчеството на покойния Карл Лагерфелд, който почина през 2019 г. на 85-годишна възраст. Най-голямата модна вечер ще се състои, както обикновено, в първия понеделник на май, в Музея на изкуствата "Метрополитън"

Celebrities преди 1 година

Дрескодът на вечерта официално ще бъде "в чест на Карл", а сред звездните съпредседатели тази година ще бъдат Михаела Коел, Пенелопе Крус, Роджър Федерер и Дуа Липа.

Както винаги Met Gala ще организира и съпътстваща изложба, посветена на работата на Лагерфелд. Тя ще бъде с наименованието "Карл Лагерфелд: Линия на красотата", ще може да се види от 5 май до 16 юли 2023 г. и ще акцентира върху стилистичния речник на дизайнера, изразен чрез линии - естетически теми, които се появяват отново и отново в модните му облекла от 50-те години на миналия век до последната му колекция през 2019 г.. Това ще включва около 150 експоната, изложени заедно с оригинални скици на Лагерфелд.

"Карл беше любител на мултидисциплинарните изкуства и това е едно голямо признание за работата му - да бъде представена в такава монументална изложба в Института за костюми на Метрополитън", казва Пиер Паоло Риги, главен изпълнителен директор на бранда "Карл Лагерфелд", в комюнике. "Като пазители на наследството на Карл ние се стремим да вдъхнем живот на неговата страст, интуиция и неизчерпаема креативност във всичко, което правим. Не можем да си представим по-разтърсващ или по-значим начин да отбележим колосалните му постижения - както трайното му влияние върху модата, така и начина, по който той оформя бъдещето."

Миналогодишната тема беше посветена на втората част на "In America": Антология на модата, с акцент върху "позлатения блясък" от Златната епоха (период на голям икономически растеж и неравенство между 1870 и 1900 г.). Лагерфелд е роден три десетилетия по-късно, през 1933 г., и се превръща в икона на модната индустрия благодарение на своите вечни дизайни и възгледи за класически основни неща като бялата риза. Той е най-известен като творчески директор на Chanel, позиция, която заема от 1983 г. до смъртта си, както и на Fendi и собствения си едноименен лейбъл. През кариерата си работи и с Balmain, Patou и Chloé, така че очакваме да видим тези дизайнери на червения килим на Met Gala в първия ден на май.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 18 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.