Следва

Дизайн за вдъхновение: тази планинска къща-шедьовър, плод на обичта майка и дъщеря

Едно макменю и 13-те най-КРАСИВИ McDonald's-a в света

Архитектурна хубост 

Food преди 1 година

„Това е красив Макдоналдс“ не е реплика, която човек е свикнал да чува и казва, когато види издайническите златни арки. Когато се наложи да посетим популярната верига, го правим умиращи от глад за бургер, пържени картофки, пай, майонеза, сладолед, а не за зашеметяваща архитектура. На някои места по света обаче получаваме и двете. Като една от най-големите вериги за бързо хранене в света, популярният ресторант има изненадващо богата колекция от ресторанти в интересни, уникални и направо необикновени сгради-шедьоври. Някои черпят красотата си от богато украсени архитектурни детайли, други от изразителните си адаптации, които почитат местната среда или култура - ​​и в двата случая резултатите са забележителни. От модернистичен пост в Джорджия до дворцовото предложение в Будапеща, по-долу View Sofia представя, извинявайки се на талията ви, 13-те най-красиви Макдоналдс в света.

Порто, Португалия

Често описван като най-красивия Макдоналдс в света, това място се помещава в старата сграда на Cafe Imperial, известно историческо кафене. Вътре заведението е пълно със зашеметяващи витражи, кристални полилеи и невероятен сводест вход.


Contemporary: артист продава краставичка от McDonald's за £5,000


Будапеща, Унгария

Разположен на жп гара в Будапеща, този McDonald’s е прекрасна спирка както за вкусно, така и за богато изживяване. Сводестият таван и сложната корниза придават особен естетически интерес.

Батуми, Грузия

За феновете на модернистичната архитектура този Макдоналдс със стъклен купол в Грузия е задължителнен. Конструкцията е проектирана от Гиорги Хмаладзе през 2013 г.

Лисабон, Португалия

С очарователна розова фасада и тераси от ковано желязо, McDonald’s успешно превърна просто франчайз местоположение в туристическа дестинация сама по себе си. Местността има такава привлекателност, че дори е вдъхновява някои големи произведения на изкуството.

Ротердам, Холандия

Обратно на Батуми, този ротердамски Макдоналдс, проектиран от Mei Architects, изследва прозрачния аспект на стъклото. Осигурявайки почти неограничен изглед както към, така и извън ресторанта, местоположението може да претендира за титлата "Най-красиво стълбище в Макдоналдс".


Знаете ли, че кралица Елизабет притежава McDonald's?


Дебрецен, Унгария

Разположен в Дебрецен, Унгария, този McDonald's добавя историческа нотка към емблематичните златни арки на марката

Дауни, Калифорния, САЩ

Едно пътуване до Дауни, Калифорния сякаш не се е случило, ако не минем през него - най-старият Макдоналдс в света. Това е вторият ресторант, франчайзнат от Ричард и Морис Макдоналд и все още разполага с оригиналните златни арки на марката. Освен неоспоримата си новост в рамките на веригата, той също е отличен пример за Googie архитектура в Калифорния.

Розуел, Ню Мексико, САЩ

 Розуел обикновено се провъзгласява за Извънземната столица на света, така че веригата за бургери със сигурност се навежда към темата с този ресторант. Допълнен с холографско осветление, не е изненадващо, че това е единственият Макдоналдс, оформен като летяща чиния.

Ню Хайд Парк, Ню Йорк, САЩ

Когато McDonald’s за първи път придобва този имот през 1985 г., планът е той да бъде съборен и да се построи стандартна сграда стил Mickey D. Вместо това активисти настояват да се запази историческата стойност на сградата като предишна ферма на потомък на преподобния Ричард Дентън, основател на града. Вместо да разруши сградата, Макдоналдс се съгласява да построи ресторанта си в къщата, което води до буквално имение Макдоналдс.

Мелбърн, Австралия

Разположен в бившия хотел на Обединеното кралство във Виктория, този австралийски McDonald's може би е едно от единствените места в стил Арт Деко на франчайза. Сградата е проектирана в края на 30-те години на миналия век от Джеймс Хасти Уордроп.

Седона, Аризона, САЩ

С неоспорим югозападен привкус, този магазин в Аризона е единственият McDonald’s с тюркоазено лого. Съобщава се, че градският съвет е казал на компанията, че стандартните златни арки ще се сблъскат с червените скали на околния град, което е предизвиква това необичайното допълнение.

Фрийпорт, Мейн, САЩ

Ще ви простим, ако сбъркате този Макдоналдс в Мейн с нечия къща. Построен в дом в колониален стил, това в момента е единственото с McDonald's в града - и е хубаво.

Уисконсин Делс, Уисконсин, САЩ

Друг пример за ресторант за хамбургери, който се опира на местната култура, е тази дървена къща McDonald's в Уисконсин. Вътре мястото включва уникален декор, включително дърворезбована мечка и монтирана глава на лос.


Big Mac, малки картофки и Vetements, моля!


 

More from View Sofia

Алтернатива на лекарството – как да излекуваме грипа, без да ходим в аптеката

Health преди 1 година

След двугодишна пауза, първите месеци на годината отново са времето, което се превърна официално в сезона на грипа. И без значение дали вече сме го срещнали или стратегически се опитваме да избегнем, е добре да знаем, че не винаги лекарствата са решение, особено когато говорим за вирус. Много хора обаче не правят разлика между настинка и грип и са склонни да започнат с лекарствата при лека болка в гърлото или малко хрема.

Финалът на идилията: само 9 месеца и половина Ким Кардашян и Пийт Дейвидсън

Celebrities преди 1 година

Яд ни е, супер ефектни бяха заедно. Но, какво ни е на нас, няма никакво значение. Фактът е факт - след сакралните 9 месеца любов, Ким Кардашян и Пийт Дейвидсън са се разделили, както съобщиха колегите от People, позовавайки се на анонимен източник, близък до двойката

More Food