Следва

Ох, по кожени якенца: Брад Пит и Джордж Клуни снимат "Вълци"

Най-важните АСТРО събития на 2023 - много ретрограден Меркурий и още

Вече е факт: във втория месец на 2023-та сме. Независимо дали изминалите 12 плюс един месеца са били перфектни за вас или е имало какво да се желае, новата година дава възможност да пренастроим, освежим и възстановим целите и амбициите си. Как? С помощта на Астрологията, разбира се

 

Astro преди 1 година

Когато предварително знаете основните астрологични събития, които можете да очаквате през 2023 г., заедно с най-големите теми, които ще доминират в живота на всеки зодиакален знак, можете по-добре да мислите и планирате как да се възползвате максимално от текущата година, чийто първи месец изтече като на магия. Най-малкото е да знаете кога ни чака ретрограден Меркурий, което тази година е х 4, и съответно да не се паникьосвате. Но има и други, изключително въздействащи и променящи хода на нещата астро събития >>> 

Сатурн в Риби 

От декември 2017 г. Сатурн - строгият ръководител на зодиака, свързан с отговорност, зрялост и дългосрочни уроци - динамично се движеше през знаците Козирог и Водолей. На 7 март 2023-та Сатурн най-накрая се премества в Риби, воден знак с много различна природа. Тъй като Сатурн е свързан със структурата, а Риби - с творчеството и духовността, това ни предоставя отлична възможност да се заемем сериозно с нашите артистични инстинкти и интерес към мистични практики.

Сатурн в Риби означава, че нова група хора ще започне да усеща завръщането на Сатурн: Ако сте родени между 21 май 1993 г. и 30 юни 1993 г. или 28 януари 1994 г. до 7 април 1996 г., със Сатурн във вашата рождена карта ще изживеете пълен цикъл, което означава, че бавно (но забележително) ще преминете към дълбок момент на растеж, трансформация и съзряване. (Не се отчайвайте: това ръководство за оцеляване при завръщането на Сатурн съдържа всичко, което трябва да знаете за това астрологично навършване на зрялост). 

Плутон във Водолей 

Какво правихте на 5 април 1777 г.? За Плутон тази дата е последният път, когато далечната планета джудже в най-далечния край на нашата слънчева система влиза в знака Водолей. На Плутон са му необходими цели 248 години, за да измине една орбита, което означава, че движенията на Плутон са наистина много голяма работа. Всъщност Плутон не е сменял зодиакалните знаци от 2008 г., когато влезе в Козирог и предприе 15-годишно пътуване през амбициозната зодия. Плутон представлява дългосрочна трансформация на поколенията, която ни разтърсва. Така че, когато Плутон се премести във Водолей - последният въздушен знак на зодиака, свързан с прогреса, иновациите и революцията - можем да предвидим дълбоки развития, свързани с технологиите, медицината, правителствените структури и дори обществото като цяло. От сега до 2044 г. движението на Плутон през Водолей гарантирано ще разтърси нашето статукво. Точната дата е 23 март 2023 г. 


Снимка: NASA

Юпитер в Телец 

Ако има една планета, която знае как да купонясва, това определено е Юпитер – небесното тяло, свързано с експанзията, изобилието и олицетворение на жената с късмет. Който и зодиакален знак да окупира Юпитер, гарантирано ще получите магия през следващата година ... а през 2023 г. късметът ще се стовари с пълна сила върху Телеца. На 16 май Юпитер преминава в земния Телец - зодиакалния знак, свързан с прагматизма, целта, финансите и околната среда. Не само, че вторият астрологичен дом на Телец във вашата рождена карта получава взрив от добри вибрации (както и всички планети в този дом), но на колективно ниво се разгръща потенциал за положително въздействие върху екологичния и икономически прогрес. А за хора на възраст около 12, 24, 36, 48, 60, 72 и т.н. (през 12 години, защото това е продължителността на орбитата на Юпитер), подгответе се да изпитате вашето Юпитерово завръщане - възхитителен астрологичен етап, който идва с допълнителна порция късмет на ваша страна. 

Възли в Овен и Везни 

Знаете, че затъмненията са голяма работа. Това е така, защото те активират северния и южния възел на съдбата - и приблизително на всеки 18 месеца тези мощни небесни точки правят знаков ход. През 2023 г. възлите ще се изместят по оста Овен-Везни за първи път от 2014 г. Със северния възел (бъдещето) в страстния, енергичен Овен и южния възел (миналото), заемащ ориентираните към партньорството Везни, темите ще се фокусират около автономията, индивидуалността и целенасочената уникалност. Превод: предстоят големи промени, свързани с нашите договори и съюзи. Това пътуване ще започне на 20 април с пълното слънчево затъмнение в Овен и ще продължи на 14 октомври с второ слънчево затъмнение във Везни, като пътят на съвкупността (пътят, където затъмнението е най-видимо) образува динамичен диагонал през Съединените щати. Древните астролози са вярвали, че затъмнението в дадена страна сигнализира за големи, катаклизмични промени за тази нация и макар че може да отнеме няколко години, за да разберем последиците от този транзит, няма съмнение, че той винаги индикира голяма промяна. Последно това се случи през 2017 г., така че го разбирайте както желаете, но съобразно случилото се във вашия живот тогава - определено има връзка със ставащото сега.  

Ретроградна Венера 

На всеки 18 месеца Венера – планетата на любовта, красотата и ценностите – спира да се върти в небето за своето полугодишно ретроградно движение. От 22 юли до 3 септември тази година Венера ще се движи назад в Лъв, зодиакалния знак, свързан със страст, показност и невероятна театралност. Тъй като тази ретроградност говори за сърдечни въпроси, очаквайте промени, свързани с любовта през лятото на 2023 г. Това не е непременно лошо нещо – всъщност това може да е точно това, което "лекарят е предписал". Въпреки че не е препоръчително да правите големи естетически промени по време на ретроградна Венера (с други думи, не харчете много пари за редизайн на хола си през това време), този планетарен ход ни дава възможност да изясним желанията, потребностите и очакванията си. Така че, ако има определен тип връзка, за която жадувате - не се изненадвайте, ако получите яснота относно истинския й характер и перспективи по време на ретроградната Венера. 

Ретрограден Меркурий 

И накрая, но със сигурност не на последно място, ние сме „благословени" с цели четири ретроградни Меркурия през 2023 г.: от 29 декември 2022 г. до 18 януари, от 21 април до 14 май, от 23 август до 15 септември и от 13 декември до 23 декември. Когато планетата на комуникацията се върне назад, можем да очакваме комуникационни сривове, забавяне на транспорта и технологични повреди. Това, което е интересно за ретроградния Меркурий през настоящата година обаче е, че всички те се случват в земни знаци (Козирог, Телец, Дева и пак Козирог), което означава, че тези конкретни транзити ще предизвикат нашите структури, рутини и графици. Въпреки че това може да изглежда като най-досадното нещо, което някога сте чували, то е възможност за нас да прегърнем спонтанността и случайността. В края на краищата, пътуването е дестинацията - какво се случва, когато се откажете от сковаността и се оставите по течението? Това е ретроградният път на Меркурий! (Вижте още: "И отново, ретрограден Меркурий: какво можете и абсолютно не можете да правите в този момент")

И накрая, най-големите теми, които влияят на живота на всяка зодия през 2023 г.: 

Овен: Независимост, успех, индивидуален прогрес 

Телец: Ресурси, финанси, ценности 

Близнаци: Кариера, професионално развитие, наследство 

Рак: Пътуване, приключение, философска експанзия 

Лъв: Възможности, експозиция, репутация 

Дева: Партньорства, подравняване, сътрудничество 

Везни: Растеж, трансформация, откритие 

Скорпион: Романтика, признание, креативност 

Стрелец: Изцеление, пробиви, възстановяване 

Козирог: Структура, стабилност, заземеност 

Водолей: Революция, автономия, прогрес 

Риби: Дисциплина, зрялост, просперитет 

More Astro