Следва

Jean Paul Gaultier, Spring 2023, COUTURE

Сабато де Сарно е новият творчески директор на Gucci

Сабато де Сарно е назначен за нов творчески директор на Gucci. Изненадващото име изчете в социалните мрежи на италианската модна къща

 

All fashion преди 1 година

Де Сарно, 39, израства в Неапол и завършва училищата по дизайн на Istituto Carlo Secoli и Istituto Europeo di Design. Започва кариерата си в Prada през 2005 г., след което работи в Dolce & Gabbana. През 2009 г. се премества във Valentino, където се издига до директор по дизайна на линиите за мъжко и дамско облекло.

„За мен е чест да служа като творчески директор на Gucci. Горд съм да се присъединя към къща с толкова невероятна история и наследство, която почита ценностите, на които се уповавам в продължение на много години. Трогнат и развълнуван съм от възможността да трансформирам марката чрез своята творческа визия“, коментира назначаването си модният дизайнер.

Дебютната му колекция за Gucci ще бъде представена през септември на Седмицата на модата в Милано.

Припомняме, че предшественикът на де Сарно, Алесандро Микеле, напусна поста творчески директор на Gucci през ноември 2022 г. след седем години на тази позиция и общо работа в Gucci от близо 20 години. 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.