Следва

Кафето на Февруари 2023 е DABOV Specialty Coffee & Кения Гатуги

It's a habit: 5 неща, от които дебелеем, без да подозираме

Всеки ги има, никой не ги иска 

Health преди 1 година

Ядете ли сладко за закуска? Ето един лош навик, който затруднява заветната цел да се чувстваме добре в кожата си. Надолу са 5 прости правила, свързани предимно с храненето, които поддържат линиите на тялото в ред и са абсолютна противоположност на вредните навици, които имаме, без да знаем. Мери Капел, лекар натуропат и експерт по здравословно хранене, разкрива грешките, които трябва да избягваме, когато целта е да поддържате тегло. Добрите новини: всичко е много лесно.

1. Неправилно комбиниране на храни

Избягваме смесването на животински и нишестени протеини, защото тази комбинация, освен че затруднява много храносмилането, благоприятства натрупването на килограми. Най-добре е животинските протеини да се приемат със зеленчуци, вместо да се комбинират нишестени храни (като картофи, хляб, паста, ориз и др.) Обобщено:

Животински протеини + нишестени храни = НЕ
Животински протеини + зеленчуци = ДА
Нишесте + зеленчуци = ДА

2. Твърде заседнал начин на живот

Неподвижният начин на живот е навик, който трябва да се избягва абсолютно. Движете се дори по малко всеки ден: изкачвайте стълбите, ходете бързо, правете колкото се може повече физическа активност. Спортът, в малки количества, не ни кара да отслабваме, но несъмнено помага. Така фигурата е тонизирана и изборът на храна е много по-versitile.

3. Ядене без глад

Много хора ядат, без наистина да слушат тялото си и без да следват определен ритъм. Вместо това преди хранене е добре да сме усетили стимула на глада. Например, не закусвайте, ако нямате апетит (липса на последния може да означава, че черният дроб не е приключил своята детоксикационна дейност). По същия начин, когато сте на масата, изчакайте няколко минути, преди да си сервирате втора порция: по този начин ще разберете дали наистина сте гладни или яденето е продукт просто на скука или стрес.

4. Демонизиране на мазнините и нишестетата

Добрите мазнини и нишестените храни, приемани по определени начини, не ни правят дебели. Що се отнася до добрите мазнини, авокадово масло, олио от орех или коноп и вечният зехтин в размер на 2 или 3 супени лъжици на ден. Но, внимание: олиата трябва да се консумират студени. Затова е за предпочитане да избираме по-често готвене на пара (без мазнина) и да добавяме олиото непосредствено преди консумация. Що се отнася до храните, богати на нишесте, избирайте пълнозърнести, за предпочитане безглутенови, и винаги ги яжте със зеленчуци (виж първа точка). Обратно, комбинацията от нишесте и животински протеин ни кара да пълнеем повече.

5. Закуска, богата на захар

Сутрин тялото ни установява гликемичния индекс, който да поддържа през целия ден. Ако първото хранене е с твърде високо съдържание на глюкоза и причинява скок на кръвната захар, тялото ще се нуждае от захар през целия ден, за да поддържа това ниво на кръвната захар. Така че на закуска избягвайте плодови сокове, печива, бисквити и, да, дори традиционните филийки хляб с масло и мед или сладко. Вместо това можем да се обърнем към пудинги с чиа, авокадо, рохко сварени яйца или червени плодове.

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.