It's a habit: 5 неща, от които дебелеем, без да подозираме

It's a habit: 5 неща, от които дебелеем, без да подозираме

Всеки ги има, никой не ги иска 

Ядете ли сладко за закуска? Ето един лош навик, който затруднява заветната цел да се чувстваме добре в кожата си. Надолу са 5 прости правила, свързани предимно с храненето, които поддържат линиите на тялото в ред и са абсолютна противоположност на вредните навици, които имаме, без да знаем. Мери Капел, лекар натуропат и експерт по здравословно хранене, разкрива грешките, които трябва да избягваме, когато целта е да поддържате тегло. Добрите новини: всичко е много лесно.

1. Неправилно комбиниране на храни

Избягваме смесването на животински и нишестени протеини, защото тази комбинация, освен че затруднява много храносмилането, благоприятства натрупването на килограми. Най-добре е животинските протеини да се приемат със зеленчуци, вместо да се комбинират нишестени храни (като картофи, хляб, паста, ориз и др.) Обобщено:

Животински протеини + нишестени храни = НЕ
Животински протеини + зеленчуци = ДА
Нишесте + зеленчуци = ДА

2. Твърде заседнал начин на живот

Неподвижният начин на живот е навик, който трябва да се избягва абсолютно. Движете се дори по малко всеки ден: изкачвайте стълбите, ходете бързо, правете колкото се може повече физическа активност. Спортът, в малки количества, не ни кара да отслабваме, но несъмнено помага. Така фигурата е тонизирана и изборът на храна е много по-versitile.

3. Ядене без глад

Много хора ядат, без наистина да слушат тялото си и без да следват определен ритъм. Вместо това преди хранене е добре да сме усетили стимула на глада. Например, не закусвайте, ако нямате апетит (липса на последния може да означава, че черният дроб не е приключил своята детоксикационна дейност). По същия начин, когато сте на масата, изчакайте няколко минути, преди да си сервирате втора порция: по този начин ще разберете дали наистина сте гладни или яденето е продукт просто на скука или стрес.

4. Демонизиране на мазнините и нишестетата

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.