Следва

Защо е важно да почиствате… пъпа си

Кафето на Февруари 2023 е DABOV Specialty Coffee & Кения Гатуги

Февруари = Кения Гатуги  

Food преди 1 година

Средните температури за месец Втори от година 2023-та са между -12 и -2, най-ниски, и 15 до 20, най-високи. Това е от значение за всичко, което предстои да изживеем в най-любовния месец, освен за едно, безусловното: Кафето. Нашето е винаги от DABOV Specialty Coffee и винаги е точно един сорт, провъзгласен за Кафе на месеца. Този февруари то е Кения Гатуги!

Гатуги е процесираща станция за кафе, датиращa от края на 50-те години на миналия век, носещa на любимата напитка "винтидж" привкуси. Фабриката Гатуги се намира на малко под 1900 метра надморска височина, точно покрай река Ичамама, която се захранва от гората Карима над нея. Малките парцели, на които се отглеждат златните зърна, спомагат за внимателното класифициране на продукцията, което е може би най-критичната променлива за осигуряване на качеството на кафето - религията на DABOV Specialty Coffee.

Specialty кафе Кения Гатуги е перфектната комбинация от вкусови нотки на зелена ябълка, бяло грозде и тръстикова захар.

“Сладко и свежо, каквото трябва да бъде всяко кафе,” казва Йордан Дъбов, който отива на място в далечната страна, обикаля всяка ферма, проследява процеса на събиране на зърната и затова го препоръчва като идеалното за ежедневна чашка, или две, или три... защото качеството е всичко. 


Taste Sofia: DABOV Specialty Coffee Academy


Намираме Гатуги, един от символите на прелестната кенийска кафе култура, във всички шопове на DABOV Specialty Coffee в София (и Варна) и си го отнасяме вкъщи. Добавяме само, че индикацията на опаковката АА класифицира качеството на това кафе - в случая зърната са по-големи, което е и тайната на вълшебния комплексен вкус. И още само дума - това кафе е произведено чрез т.нар "мокър процес" - зърната се поставят във вода, за да изплуват на повърхността недостатъчно плътните от тях, след което най-добрите зърна кафе се сушат на африкански легла и накрая се избират ръчно. Така, в пакета ни с Кафето на месеца остават само и единствено перфектните кафеени зърна. Трепет и наслада, които си причиняваме от 1-во до 28-мо число този месец, само оттук >>>

DABOV Specialty Coffee
ул. "Николай Хайтов 3, София 1113

DABOV Specialty Coffee
ул. "Любен Каравелов" 58, София 1000

DABOV Specialty Coffee 3
ул. "Ангел Кънчев" 28, София 1000

DABOV Specialty Coffee 5
бул. "Христо Ботев" 1, 5-те Кьошета, София 1000

DABOV Specialty Coffee Варна
ул. "Иван Вазов" 21, Варна 9000

More Food