Следва

Месечен ХОРОСКОП - Февруари 2023

Защо е важно да почиствате… пъпа си

И как да го направите, без да влошите нещата

Health преди 1 година

Тялото ни изисква изтощителна поддръжка. Списъкът с неща, които трябва да правим, за да се радваме на сравнително добро здраве, става все по-пълен, колкото по-дълго живеем – особено що се отнася до поддържането на външния вид и хигиената. И ако си мислите, че знаете всичко за идеалната хигиена на тялото и че правите всичко съвършено, помислете пак. Защото се оказва, че много хора пропускат доста жизненоважна част от измиването - пъпа.

Надали сте се замисляли за неговата хигиена, но истината е, че той изисква редовна и много внимателна поддръжка. И познания как да го правите.

Казано просто, пъпът е много мръсен. А степента варира в зависимост от това, каква е неговата форма. Всъщност се смята, че вашата личност и формата на пъпа ви могат да бъдат свързани. Изненадващо, нали?

Но да се върнем на хигиената. Ако пъпът е вдлъбнат трябва да му обърнете малко повече внимание, защото реално това си е вдлъбнатина в тялото, в която могат да се вмъкнат наистина неприятни неща. Според проучване средно в един пъп може да бъдат открити повече от 60 различни вида бактерии. И не само това, кошмарният сценарий се допълва от мръсотия, косми, кожни клетки и влакна от дрехите.

И говорейки за сценарии, какви могат да бъдат те? Е, инфекциите, например: мръсотията и влагата могат да доведат до неприятни раздразнения, причинени от бактерии, дрожди или гъбички. Инфекцията на пъпа означава зачервяване, подуване, сърбеж, болка и дори отделяне на смес от кръв и гной. И може да стане доста сериозна, особено ако се разпространи в други части на тялото.

Наред с това има опасност от омфалолити или пъпни камъни. Това са черни точки, образувани от мъртва кожа, себум, косми и всичко останало, което попада там. Те могат да станат доста... впечатляващи по размер и премахването им понякога изисква професионална намеса.

Как да почистите пъпа си (и какво не трябва да правите)

Най-добрият начин да избегнете инфекции в пъпа е да го поддържате чист. Лошата новина е, че ако имате „вдлъбнат“ пъп, просто вземането на душ не е достатъчно. С други думи, най-накрая имаме приложение за памученитe тампони за уши.

Потопете памучен тампон в спирт и внимателно почистете вътре. При необходимост, повторете процедурата.

Почистването на „изпъкналия“ пъп очевидно е по-лесно, но отново – не го пренебрегвайте.

Един последен съвет: ако използвате лосион или друг крем за тяло, опитайте се да избегнете навлизането. И без това там има достатъчно други неща, мазен крем в повече не е най-добрата идея.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.