Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 13.02 - 19.02

Препоръчано от експерти - най-добрите места, които да посетим през 2023 г.

Защото е време за пътуване

All About Life преди 1 година

Някой нежаден за пътешествия? Не вярваме. Картата на света е пред нас, остава само да определим дестинация и бюджет, и да се отдадем на следващото незабравимо изживяване на път.

Търсим всичко, което е модерно и което диктува тенденциите. В целия свят! Азиатският и австралийския континент са върхът, а страни като Япония и Сингапур отново радушно приемат туристи. Супер популярни са и т.нар. ваканции - изолации, където пътниците отиват на отдалечени места, за да избягат от всичко. Стягайте багажа за Юкон, Чилийска Патагония или Гренландия.

Ако предпочитате по-модерния стил почивка, предложенията са за класическите градове, но с нови попълнения от хотели висок клас, добавяйки свежест и интрига към иначе популярната европейска дестинация.

Завъртаме глобуса и показваме най-яките дестинации на 2023 г.

Гватемала

Въпреки че Гватемала дълго време бе в сянката на по-посещаваните си латиноамерикански съседи, сега изгрява на хоризонта и предлага „най-доброто от“, но без тълпите от хора. Тази страна е една от най-богатите на култура дестинации в Латинска Америка и неслучайно излиза под светлините на прожекторите. Посетете Гватемала, за да попиете великолепната природна красота, но и да се докоснете до нейните жители.

Територия Юкон, Канада

Северна Америка не е само САЩ и Мексико. Погледнете към Канада, излезте от утъпканите пътеки и се отдайте на изследване на Северозападните територии на Канада и Юкон. Северозападните територии изобилстват от диви животни, исторически забележителности, богата култура и ослепителни пейзажи, местните са много гостоприемни, а ако планирате сезона, може да станете свидетели на величието на Северното сияние.

Арктика

Ако не сте от хората, които се разтапят по плажове и палми, стягайте багажа за следващата топ тенденция – Арктика. След като Антарктика се превърна в любимец на приключенските пътувания през 2022 г., това е следващото място, което трябва да се види. Исландия и сега Гренландия предлагат онези ваканции-изолации – възможност да избягате от тълпите и да изследвате собствените си лични граници. И, разбира се, непокътната красота и поглед към Северното сияние.

Малага, Испания

Ако вярваме на статистиката, че повече от всякога хора са търсили настаняване в Малага през Airbnb за 2023 г., може да очакваме, че това е градът, който не трябва да пренебрегвате. Всъщност няма нищо чудно - Малага се радва на културен ренесанс през последното десетилетие, което я превръща в оживен културен център на красивия Коста дел Сол. Тук бяха открити няколко нови музея - включително Центърът Помпиду, съкровище на модерното изкуство, поместено в многоцветен стъклен куб. Сцената на уличното изкуство е също толкова невероятна, с цветни стенописи, покриващи цели квартали.

Остров Бенгера, Мозамбик

Архипелагът Базаруто в Мозамбик се състои от пет острова, известни със своите бели плажове и разнообразен морски живот. Вторият по големина от всички тях, Бенгера, тихомълком се очерта като диво и скрито луксозно бягство. Това е мястото, където може да се насладите на отдалечено тропическо бягство, а бреговата линия се простира на километри без човек или сграда в полезрението. Повозете се на доу- традиционна африканска рибарска лодка, или помолете да ви заведат да видите дюгонг (рядка морска крава).

Базиликата, Италия

Ако сте обсебен изследовател на Южна Италия и вече сте отметнали Пулия и Сицилия в списъка с дестинации, тази година защо не пробвате Базиликата. Това е все още непокътнат регион с девствени плажове, завладяваща история и пресни морски дарове. И още един плюс – наскоро тук отвори врати очарователен петзвезден хотел.

Япония

След двегодишно затваряне Япония отново привлича интереса на пътуващите. Затова, ако е била в полезрението ви преди пандемията, погледнете отново натам.

Единбург, Шотландия

С какво може да ви изненада един град, основан през 1200 г. След над 800 години по-късно се оказва, че има с какво - наскоро откритата Gleneagles Townhouse комбинира традиционни и модерни щрихи, а в ресторанта може да се насладите както на авангардни коктейли, така и неделно печено. Скоро се очаква и отварянето на луксозен бутиков хотел.

Долината Дуро, Португалия

Ако търсите някои от най-впечатляващите пейзажи (и вино) в цяла Европа, тази година се насочете към склоновете на долината Дуро в Северна Португалия. Сърцето на региона е само на час-два път с кола на изток от Порто, като самото пътуване с кола служи като акцент: поемайки по тесните, извиващи се пътища, които се спускат от планините, ще се почувствате сякаш влизате в съвсем друг свят, преминавайки през идиличния лозя и очарователни села. Тук също има много история – древният поклоннически град Ламего с грандиозни стълбища, облицовани с плочки и величествени църкви, е акцент, а все по-нарастващият списък с луксозни имоти е доказателство за потенциала. Но преди всичко, това е място, където да се отпуснете и да се насладите на хубавия живот в португалски стил.

Сингапур

С доста ограничен достъп през последните две години, той е отново сред най-добрите дестинации за 2023 г. Храната, хората и комбинацията от природа и град са задължителни за всеки, който иска да си прекара невероятно. Особено вълнуващо е, ако можете да сте в града за Grand Prix на Сингапур - градът става електрически (датата тази година е 17 септември.

Национален парк Патагония, Чили

През 2018 г. Чили задели 11 милиона акра земя за национални паркове, благодарение на огромно частно дарение. Усилията на фондация Tompkins Conservation Foundation помогнаха за опазване на девствената пустиня на Патагония. Днес, обхващащ над 750 000 акра в австралийския регион Aysén, Националният парк Патагония е част от новата мрежа национални паркове в страната. Това, което отличава тази област, е присъщото биоразнообразие и отдалеченост - тя не е лесно достъпна и е незабележима, на километри от по-посещаваните части на аржентинската Патагония.

Рим, Италия

Причината тази година точно Рим да бъде в топ листа на препоръчителните дестинации е бумът в откриването на луксозни хотели, от Edition, през Bulgari, до Six Senses. Вечният град винаги е добър избор - класическо място за туризъм, но тези дългоочаквани попълнения определено внасят модерно докосване, лукс и са прекрасен повод да се върнем тук.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.