Следва

Тя успя: първият инфлуенсър на Sanremo и четирите й тоалета от Schiaparelli

Какво е Ozempic Face?

Ozempic е топ тема в момента. Инжекционно лекарство, първоначално  предназначено за лечение на диабет тип 2, което широко се използва и като помощно средство за отслабване

Health преди 1 година

„Ozempic е семаглутид, който третира диабет и е много ефективен за загуба на тегло", обяснява базираният в Ню Йорк лицев пластичен хирург, д-р Дженифър Левин. „Той действа, като кара панкреаса да отделя повече инсулин и намалява количеството глюкагон, произведен от черния дроб, което потиска апетита и забавя стомашната подвижност, така че да се чувствате сити за по-дълго. Медикаментът е голяма тема в Холивуд (вижте още: "Причината за смъртта на Лиза Мари Пресли може да са лекарства за отслабване").

Въпреки че тънкостите на употребата на Ozempic са тема за друг материал, приложението му е свързано с определени щети за кожата, които ви представяме днес. „Ozempic face" е новият проблем, тъй като дерматолозите и естетичните лекари в световен мащаб започват да виждат ефектите, които загубата на много тегло, и то бързо, може да има върху лицето ви. Една потребителка (без затлъстяване) споделя пред The ​​New York Times: „тялото ми изглежда страхотно, но лицето ми е ужас - изтощено и старо", като коментара касае ефектите след употребата на лекарството (четете още: Клои Кардашян: "Не отслабвам с лекарство за диабетици, всеки ден в 6 сутринта съм на тренировка").

„Бързата загуба на тегло води до загуба на обем в лицето, но също така може да повлияе на колагена и еластина в кожата", казва д-р Левин. „Лицето вследствие на Ozempic може да изглежда изтощено, сбръчкано и отпуснато. Говорим за стафиди, а не за грозде!" Лицето и кожата, които изглеждат кухи, увиснали и отпуснати, са общи отличителни белези на Ozempic Face – всички ключови съставки в рецептата за ускорено стареене. Според естетичната лекарка д-р Софи Шотър обаче си струва да се отбележи, че не самото лекарство е отговорно за тези кожни промени, а бързата загуба на тегло.


Най-новата диетична лудост на Холивуд? Ozempic, лекарството за скини визия


„С бързата загуба на тегло кожата се бори да се „свие" около новата ви форма, което означава, че може да има излишна кожа на лицето, която се чувства по-отпусната и вяла", обяснява тя. „Наличието на мазнини по лицето определено ни помага да остаряваме по-добре, а хората с повече мазнини имат и по-малко бръчки." Обратно, излишната мазнина по лицето също е проблематична и може да създаде тежки бръчки и естетичен проблем (вижте още: Какво е букална мазнина? И всичко "за" и "против" премахването й). Балансираното тегло е, както винаги, най-добрият пристан за по-здраво изглеждаща кожа.

За тези, които страдат от Ozempic Face, има терапии, които могат да помогнат. „Бих комбинирал някаква форма на лечение за стягане на кожата, като Sofwave или Profound RF, което може да повиши нивата на колаген и еластин, за да помогне на кожата да се свие около новата форма на лицето, с филъри за лице, които стратегически възстановяват обема и правят кожата да изглежда здрава и пропорционално на останалата част от тялото на пациента", казва д-р Шотър. Тя също е почитател на биостимулаторите, като HArmonyCa, който използва омрежена хиалуронова киселина за незабавно повдигане и обем, и калциев хидроксиапатит за стимулиране на производството на колаген и подобряване на отпуснатостта на кожата с течение на времето.

Д-р Левин използва подобен протокол за лечение, но също така обича да включва устройства като Ultherapy и EmFace, за да помогне за повдигане, подобряване на увисването и стимулиране на производството на колаген и еластин. "В екстремни случаи," казва тя, "може да е необходим лифтинг на лицето или шията, за да се справи с отпуснатостта."

Ако четете това и се вълнувате от новата слим мания на човечеството, не сте единствени. От премахване на букална мазнина – най-новата „тенденция", при която мазнините се отстраняват хирургически от областта на скулите – до лицето Ozempic, което се третира чрез инжектиране на филъри (и т.н.), понякога оставаме с усещането, че глобалната мания за красиво лице и тяло е отишла твърде далеч. Всичко, което можем да кажем, е, че превенцията е по-добра от лечението – и защо да страдате от Ozempic face, ако не се налага?

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.