Следва

Prada Fall 2023, READY-TO-WEAR

We Love: Unica, първата биоразградима кожена чанта на Furla

На седмицата на модата в Милано Furla представи нова чанта от биоразградима кожа

Shopping преди 1 година

Моделът Unica е създаден в сътрудничество с Cyclica, италианска компания за кожени изделия, която напоследък е заета с това да изобретява иновативни материали за луксозния сегмент. Oleum®, една от разработките на Cyclica, е естествена телешка кожа, дъбена с остатъчни продукти от производството на зехтин. Освен това, на всички етапи на производство, кожата се третира само с естествени елементи: восъци, мазнини, минерални соли. В резултат, материалът е абсолютно екологичен и 98% биоразградим.

Моделът Unica се предлага в два размера - средно голяма месинджър чанта и обемна ежедневна чанта за пазар. В палитрата има шест нюанса: освен класическите черно и бяло, намираме я и в бледо розово, лазурно синьо, патладжанено и зелено. Всеки нюанс е постигнат с помощта на естествени багрила. За получаването на мекия розов оттенък е използван рядък тъмен сорт царевица (mais morado), а за лазура - спирулина, добита в италианската река По. Зеленото се получава от спанак, лилавото - от червеникавата кора на дървото.

Новостта на Furla е представена от модела Ирина Шейк. Кадрите за кампанията са заснети от базирания в Ню Йорк фотограф Кото Болофо. Геометричните композиции подчертават архитектурата на самия аксесоар. Той има гладки странични извивки, но горната и долната част са дефинирани ясно. Колекцията Unica Furla Earth Limited Edition ще бъде пусната в продажба на 23 февруари – в онлайн магазина на марката, както и в избрани флагмани. 

More Shopping