Следва

Max Mara Fall 2023, READY-TO-WEAR

Prada Fall 2023, READY-TO-WEAR

Сивият пуловер, наглед простичък, но с прецизен до невъзможност силует, и комбиниран с женствена пола са най-разпознаваемата комбинация на Prada от десетилетия

Runway преди 5 месеца

В новата колекция, показана вчера в Милано на Седмицата на модата Есен/Зима 2023, върху кристално бели миди и макси поли буквално като първите кокичета поникват цветя: под формата на апликации от дантела, шифон или от същата материя като самата пола. Няколко артикула, които видяхме в есенната дамска колекция на италианската модна къща, Миуча Прада и Раф Симънс пренасят от мъжката колекция Есен/Зима 2023 - костюми и жилетки с надничащи контрастни яки, парки с дълбоки качулки, палта, чиито петлици са украсени с марковите триъгълници на Prada, и пухкави като възглавнички мини поли и реципрочни сака и якета.


Истории от живота: Миуча Прада на 70. Да мечтаеш в розово


Снежнобелите дълги до пода рокли-ризи напомнят леко на спално бельо - сякаш моделите са спретнато увити в чаршафи. По-голямата част от колекцията е в сиво, бяло и кафяво с малко, но отчетливи цветни детайли. В някои ансамбли спокойните нюанси са разредени с жълто, розово и червено. Особено внимание заслужават обувките - малки токчета, върху които са кацнали разцъфнали цветя - сложни като изработка и хрумка, но обещаващи удобство като никое друго, защото Prada = абсолютен и много луксозен комфорт (вижте още: Божествена Prada, Spring 2023 READY-TO-WEAR). В галерията е цялата колекция на Миуча Прада и Раф Симънс за Prada, гардероб, в който няма нито един излишен щрих, но и нито една идея, която може да бъде игнорирана.    

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.