Следва

Gucci Fall 2023, READY-TO-WEAR и шестте големи странности от първото ревю без Алесандро Микеле

Max Mara Fall 2023, READY-TO-WEAR

Креативният директор на Max Mara Иън Грифитс предпочита да крои и шие за силни и разностранно надарени жени 

Runway преди 1 година

По признанието на творческия директор на италианската модна къща, новата колекция е сътворена с образа на Емили дьо Шатле в мислите му. Тя е известна като любовница на Волтер, но Емили е и високообразована жена, човек на науката, много силна в математика и физиката, преводач на Matematica Principia на Нютон. В колекцията препратките към дъо Шатле са образни, като ехо от модата на нейната епоха. Има корсети, но те са или кожени, или ватирани. Има изобилие от землисти тонове, много плетива, усещане за напластяване, кадифе, панделки, и фриволност, примесена със строгост, които са очарователни, макар и малко строги на вид.

Обемните поли с кринолин, носени през 18 век, сега са къси и с големи джобове. Няколко костюма в модерни силуети са изработени от богат брокат. В категорията връхни дрехи ключът към Max Mara са както винаги свободните, перфектно изработени палта и дългите до земята парки. Изобилието от ватирани якета и кожени палта в пастелни нюанси е характерно за бранда, а съчетанието с ниски, стабилни ботуши, обещава една приятно загадъчна и много нежна есен, срещу което нямаме аргументи. Цялата колекция Max Mara Есен/Зима 2023 от Седмицата на модата в Милано е в галерията >>>  

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.