Следва

Номера 39.5 и 42 са изчерпани

Saint Laurent Fall 2023, READY-TO-WEAR

Поредната колекция на Антъни Вакарело за Saint Laurent, заради която се заричаме да забогатеем рязко и веднъж завинаги да си накупим всичко от бранда за едно обличане без аналог

Runway преди 1 година

В есенно-зимната 2023 колекция на френската модна къща има всичко - безупречна елегантност, загадка, секс, флирт, лукс, почуда, изненада, класика, вечност и абсолютен френски шик.

В основата й, шеф-дизайнерът Антъни Вакарело поставя класическият костюм от сако и пола. При жакетите основното са, освен безпогрешното скрояване и първокласни материи, силно уголемените плещи. При полите линията е еднопосочна - тесни, но не прищипнати, с дължина до точно там, докъдето трябва - средата на коляното или милиметри нагоре. Дизайнерът каза, че, докато е работил по есенната колекция на бранда, в ума му са били образите на Мелани Грифит и Сигърни Уийвър от филма "Работещо момиче" от 1988 година. Костюмите на ревюто са комбинирани с прости, сякаш поразтеглени от пране и носене потници и лакирани обувки на висок ток и с открита пета. При някои от ансамблите въпросните секси полички са заменени от уютни на вид клинове от кашмир, а вместо грамадните в горната си част сака, виждаме кожени куртки и драпирани блузи от коприна, също в духа на 80-те. Палитрата на колекцията е много сен-лоран: черно и бяло, оттенъци на кафявото, малко червено и зелено - употребени като карирани детайли, всички нюанси на землисто-охреното и сивото.

Съвършената мода, както я виждаме ние, в редакцията на View Sofia, е подписана от Вакарело за Saint Laurent и изглежда така - 50 x head-to-toe perfection >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.