Следва

„България Еър“ изненада своите пасажери с мартеници

Е ли наистина сериалът с Лили-Роуз Деп и The Weeknd секс скандал

Новият драматичен сериал на HBO The Idol от създателя на "Еуфория" Сам Левинсън е в центъра на полемика. Списание Rolling Stone публикува статия, чиито автори наричат новото творение на Левинсън с участието на Лили-Роуз Деп „порно с елементи на насилие“, изтъквайки, че първоначално е било планирано сериалът да бъде заснет по напълно различен сценарий

 

Celebrities преди 1 година

„The Idol“ трябва да излезе през лятото на 2023 г., но вече се сблъска с много омраза и публични противоречия. Идеята на шоуто за млада поп звезда и нейната сексуална връзка със собственик на нощен клуб, създал собствен религиозен култ, принадлежи на рапъра The Weeknd. Той е съавтор на сценария със Сам Левинсън и Реза Фахим. Ейми Саймец е поканена за режисьор.

В отразяването на Rolling Stone на проблемите на снимачната площадка и продукцията се споменавата 13 анонимни източника, които съобщават за напрегната и хаотична обстановка на снимачната площадка, изоставане в графика, проблеми със сценария. 

Режисьорката Саймец напусна шоуто през април 2022 г. поради несъгласия с The Weeknd и Левинсън. Първоначално тя иска да се фокусира върху „женската гледна точка“ и да покаже пътя си в индустрията, но този подход не им харесва. Сменя я Сам.

Източник от HBO оспори тази версия, уверявайки, че Саймец е уволнена поради творчески различия, а Сам Левинсън е заел нейното място, за да запази оригиналната визия на шоуто (вижте още: "Идолът" с Лили-Роуз Деп и The Weeknd: какво знаем за най-перверзната любовна история в Холивуд).

След като снимките приключват, сериалът преминава през много редакции и промени. Мнозина, които са работили по "Идолът", не са съгласни с тях. Сценарият, написан от Левинсън след напускането на Ейми Саймец, съдържат явен провокативен материал и предизвикват безпокойство сред снимачния екип. Сцените са постоянно пренаписвани и презаснемани, а режисьорът иска да види повече насилие и секс на екрана, които в оригиналната версия на Ейми Саймец са по-меки.

„Оригиналната версия беше за „жена, която открива своята сексуалност“, а преработената версия стана „шоу за мъж, който тормози тази жена, а тя го обича“, казва източникът в интервю за Rolling Stone.

Някои сцени сексуализират насилието, като главната героиня „моли да бъде изнасилена“. „Говорим за илюстриране на фантазиите на токсичен мъж в това шоу, след което жената се връща за още, защото това прави живота й по-интересен“, обяснява вътрешният човек.

Само няколко часа след публикуването на статията в Rolling Stone, The Weeknd отговори на публикацията в Instagram. Рапърът публикува откъс от новия сериал, като намекна, че статията е по-скоро свързана с лично отмъщение, отколкото с журналистика.

В публикувания откъс главните герои на "The Idol" Лили-Роуз и The Weeknd общуват с мениджър, който предлага на младата певица сътрудничество с Rolling Stone, което героите отхвърлят, наричайки ​​списанието "остаряло и неподходящо". 

„Ролинг Стоун, разстроихме ли ви?“, подписа поста си рапърът.

След скандалната статия Лили-Роуз Деп също застана на страната на Сам Левинсън, като го нарече "най-добрият режисьор, с когото съм работила". „Никога досега не съм се чувствала толкова подкрепяна и уважавана в творческо пространство, никога досега моите приноси и мнения не са били толкова високо ценени. Работата със Сам е истинско сътрудничество във всяко отношение – това, което има значение за него, не е само мнението на неговите актьори, но и как се чувстваме, докато работим. Той наема хора, чиято работа цени, и винаги създава атмосфера, в която чувствам, че ме виждат, чуват и оценяват."

HBO също оспори твърденията на Rolling Stone. „Създателите и продуцентите на The Idol работиха усилено, за да създадат една от най-вълнуващите и провокативни оригинални програми на HBO. Оригиналният подход към шоуто и продукцията на ранните епизоди, за съжаление, не отговаряха на стандартите на HBO, така че решихме да направим промени." 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 2 дни

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 2 дни

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.