Следва

Valentino Fall 2023, READY-TO-WEAR

Balenciaga Fall 2023, READY-TO-WEAR

Изящен мрак

Runway преди 1 година

Ревюто на Balenciaga е първото мероприятие на бранда след гръмкия скандал, свързан с рекламната кампания, в която участваха деца. В бележките към шоуто си Демна си спомня за първия чифт панталони, ушити по поръчка, когато е на шест години, и казва, че модата е престанала да бъде развлечение за него - "по-скоро е изкуството да създаваш дрехи". Неговата reset-колекция се разви по глави: деконструирани панталони, байкър вещи, фирмени рокли с цветен принт и тоалети за червени килими. Деконструираните панталони идват в куп разновидности, но най-характерната са допълнителните ленти, които се развяват като шлейф. В костюмната част има и поли, които изглеждат като наденати през глава панталони. В байкърские якета и спортните костюми са вшити надути "защитни възглавници", които променят силуета кардинално, но не лошо. Роклите отново са с разпознаваемите за бранда силно подчертани рамене, плисетата също отново са тук. Прави впечатление обраната цветова гама, липсата на каквато и да е голота, както и щедрите дължини - с изключение на някои жакети, няма артикул, който да навява и помен за мини, с изключение на чифт шорти. В секцията с връхни дрехи - безупречни палта доземи, а в тази, посветена на вечерните одеяния - еднотонни рокли до върха на шията, обсипани с кристали и пера (вижте още: "Най-голямата ми грешка": пълното интервю на Демна след скандалите с Balenciaga).

Цялата колекция е в галерията, както и във видеото. Обрана, нежна работа с лек носталгично-футуристичен полъх. Обувките и чантите ще са a must за следващия есенен сезон - особено ботушите с мрежа и чантата с грамаден обем и дръжки от двоен синджир (обърнете им внимание във видеото и на снимки 13, 15, 17 и т.н.).

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.