Следва

Наоми Кембъл откри ревюто на Alexander McQueen в разкошно черно, вижте цялата колекция

Джулия Фокс и Джаред Лето сред гостите, Ирина Шейк и внучката на дизайнерката на подиума за Vivienne Westwood Fall 2023

Новата есенно-зимна колекция на Vivienne Westwood беше показана на Седмицата на модата в Париж на 4 март. Това е първото шоу на марката след смъртта на известната британска дизайнерка през декември миналата година

 

Runway преди 1 година

Вивиан има пръст в колекцията, но по-голямата част от работата е свършена от нейния съпруг и партньор Андреас Кронталер. Решавайки да посвети шоуто в Париж на починалата си съпруга, Кронталер се фокусира върху голямото й наследство, така че шоуто, както много други този сезон, беше носталгично и съчетаваше всички най-разпознаваеми елементи от работата на Уестууд.

Подиумът включваше емблематични платформи, структурирани кринолинови поли, чорапи с волани, корсети с банели и пиратски ботуши с катарами. Препратки имаше и в грима на моделите - много бяха украсени с червена очна линия, която самата Уестууд носеше постоянно.

За да почете паметта на Вивиен, Андреас се разходи по модния подиум, а един от образите беше представен от внучката на дизайнерката Кора Коре.

Друг акцент в шоуто беше излизането на рускинята Ирина Шейк.

Местата на първия ред бяха запазени за звездни гости. На събитието присъстваха Джулия Фокс, Халси, Джаред Лето, Джорджия Мей Джагър и други знаменитости (вижте още: Кейт Мос, Ана Уинтур, Виктория Бекъм и още много признателни хора се струпаха на служба в памет на Вивиан Уестууд).

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.