Следва

Супер свежа Дженифър Лопес в реклама на бельо

Наградите на Takeaway.com, големите победители и специално Космос

Takeaway.com обяви победителите в Takeaway.com Awards 2022 г. за най-добри ресторанти на платформата, избрани с гласове на потребителите. В България, наградите се раздават за трета поредна година, като обявените победители са в няколко различни категории, разпределени на национално и регионално ниво.

Food преди 1 година

Селекцията от отличени ресторанти е разнообразна и всеобхватна. От пица и бургери до суши и гурме, наградените ресторанти са групирани на ниво любима национална кухня и вид храна, любим градски ресторант в основните пет града в България, както и в няколко специални категории. От пицaрии до бургери, Takeaway.com награди най-добрите ресторанти в страната спрямо различни критерии, като тип кухня и географска област. Ето как изглежда класацията:

Най-добър ресторант по тип кухня:

- МОМО ФЮЖЪН ДЪМПЛИНГС - Най-добър азиатски ресторант
- RIBS BROTHERS - Най-добър барбекю ресторант
- BURGER CHEF ВАСИЛ АПРИЛОВ - Най-добър бургер ресторант
- РЕСТОРАНТ КОСМОС- Най-добър гурме ресторант
- ПИЦАРИЯ РЕТРО КАСТЕЛА - Най-добър италиански ресторант
- НУТРИО БАР - Най-добър ресторант за здравословна храна
- РАКЕТА РАКИЯ БАР - Най-добър български ресторант

Както и още няколко важни категории:

- SUSHI STORE - Най-добър нов ресторант
- STREET CHEFS - Най-добра верига ресторанти в България
- ПИЦАРИЯ РЕТРО КАСТЕЛА - Най-добър ресторант за 2022 г.

View Sofia проследи конкурса отблизо и, след като станаха известни победителите, решихме да се разговорим с човек от кухнята на Най-добреия гурме ресторант в България - Космос. Поканихме да ни разкаже повече Николай Михайлов, салон мениджър на Космос, вижте >>>   

Привет, Николай, молим за малко история - кои сте вие, откога сте тук, какво прави ДНК-то ви уникално?

През март ресторант “Космос” ще навърши 7 години. Екипът ни е воден от вдъхновението по експериментите и съхранението на българската традиционна кухня, българското гостоприемство и свободата на безкрайността на вселената и всички посоки, които предоставя за изследването на българския корен. Най-важната съставка, която ни прави това, което сме, е екипажът на ресторанта. Всеки един свободно може да изследва и покорява себе си, като с това бъде естествена и автентична част от цялото.

Взехте наградата за Най-добър гурме ресторант от Takeaway.com - какви емоции ви донесе това, защо е толкова хубава тази награда?

Звено “Доставка” беше развито с началото на пандемията, благодарение на което звено и оцеляхме до днес. Във времето успяхме да изградим екип, който да развива това звено, като Takeaway.com стана един от основните партньори в това начинание. След усилените ни опити да създаваме храна, която е подходяща за доставка, разработка на комуникационни канали с нашата лична шофьорска мрежа, както и обратната връзка на нашите клиенти, успяхме, без стремеж, да бъдем удостоени с честта да приемем тази награда от Takeaway.com. Това ни накара да рефлектираме и да си благодарим за постигнатото, тъй като ежедневната работа често не ни дава този шанс.

Издайте ни една тайна от кухнята - какво ви прави толкова добри?

Доброто намерение и любовта към човека и храната. Не по-малка роля играе и нуждата да продължаваме да се опитваме да работим по развитието ни в този сектор. Опитваме се да покрием нуждата с разнообразно обедно меню през седмицата, което е различно всеки ден от 12:00-15:30, брънч през уикенда от 11:00-16:00, както и основното ни меню, което е достъпно през цялото работно време до 21:30.

Какво се промени за вас, откакто работите с Takeaway.com?

Със сигурност станахме по-достъпни за познатия и непознатия клиент. Със сигурност, на ниво локална публика, успяхме да представим себе си и да се запознаем с нови бъдещи гости в нашия ресторант.

Доставките на храна са момент от живота ни, без който с днешна дата не можем да си го представим. Как този темп на развитие на нещата влияе на вашия бизнес? Колко важни са партньорите тук?

Стабилният партньор е неминуема помощ за всеки ресторант, който за пръв път подхожда към развитие на това звено. Съдействието, което сме получавали във времето от Takeaway.com, е било мигновено и с внимание.

Какво най-много обича вашият редовен Takeaway.com клиент?

Тракийски гювеч;
Качамак;

Торта Гараш.

Колко калории съставляват щастието?

Човек е хубаво да търси щастието отвъд калориите. Те са една мимолетна наслада, уют, любов и енергия, с която да се радваме на всеки споделен момент с вечността.

Пожелайте нещо - на себе си, на Takeaway.com и на нашите читатели?

Екипът на ресторант ‘’Космос’’ пожелава на всички безкрайно вдъхновение, още споделени мигове заедно и по-малко трафик в града, за да може връзката, която градим да е още по-близка.

More Food