Наоми Кембъл откри ревюто на Alexander McQueen в разкошно черно, вижте цялата колекция

Наоми Кембъл откри ревюто на Alexander McQueen в разкошно черно, вижте цялата колекция

На седмицата на модата в Париж снощи есенно-зимната си колекция показа Alexander McQueen

Появата на точно този бранд в Париж ни удиви - дълги години шоуто традиционно се провеждаше в Лондон. С това изненадите не свършват - креативният директор на Маккуин Сара Бъртън реши генерално да промени нещата. Бяхме свикнали с нейния почерк в британската модна къща - пикантни прорези, ярки цветове, сложни кройки и вездесъщия блясък. Този път въпросната "крещяща" концепция е тотално заменена и на ход е минимализмът. Очевидно, трендът на сдържаната елегантност се потвърждава и от тази луксозна марка. Настроението за тотален лукс и елегантна строгост се зададе още в първата секунда на шоуто - първа сред равни за Alexander McQueen излезе главната звезда на вечерта Наоми Кембъл.

Иконата на 1990-те се появи в черен гащеризон с корсетна горна част без никакви излишни детайли, ако не броим приказното деколте. Този тип дрехи отново са супер модерни - те оставят човекът да ги дефинира, без да се борят за върховенство над неговата същност. Геометричният завършек на бюстието прави учудващо добър контраст с напълно лаконичния силует надолу. Този прийом се забелязва в цялата колекция, не само при Черната Пантера - моделите дефилираха в графични одеяния, изобилстващи от съблазнителни, но ненатрапчиви корсети, които съставляват ядрото на новата колекция. Не ги асоциираме с нещо твърде секси - обратното, те по-скоро внушават строгост, напомняйки добрата стара бизнес-класика (вижте още: 5 важни неща за Alexander McQueen, Spring 2023 READY-TO-WEAR).

Костюмите също са много силен играч тук - колекцията определено се базира на простия на пръв поглед, но доста сложен, на втори, офисен дрескод. Строги сака, костюми в мъжки стил, рокли-сака и прочие, с едничката особеност, че до една са стриктно вталени. Черно-бялата гама доминира, а ние се радваме, че Сара Бъртън е решила да захвърли излишната яркост, крещящите принтове и високо извиканото "вижте ме!". Напротив - налице е приглушена, изобилстваща от черно гама, върху която дори и крупните рисунки изглеждащ фино, издържани в прашно бордо - един от любимите цветове на Александър Маккуин.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia