Следва

ПОМОЩ: "парична диета" и как да я приложим

Жените на 8-и март – центърът на бранд вселената

Цветя, иконични образи и послания, които вдъхновяват – това са само част от активностите, които иновативните компании прегръщат, за да отпразнуват деня на нежния пол

All About Life преди 1 година

Жените са абсолютната сила, когато говорим за пазаруване. Популярното издание Harvard Business Review дори нарича силата на нежния пол с термина Female Economy, който събира в себе си многопластовите желания и намерения, с които жените правят своите потребителски разходи.

Знаете ли, че жените вземат решение при покупката на 94% от обзавеждането на дома, 92% от почивките, 91% от недвижимите имоти, 60% от автомобилите, 51% от потребителската електроника. Тези проценти не са изненада за големите брандове, които отдавна спряха да таргетират жените с продукти, оцветени в бонбонено розово, вкарвайки дамите в поредното клише за половете.

Жените отдавна не купуват заради прищявката, че нещо е просто красиво, те ценят времето си, както и средствата си, изработени при непрестанно левитиране между ролята на жена и майка в дома, отдадена приятелка и професионалист на работното място. Равното заплащане, което все още е предизвикателство в много сфери на бизнеса, фокусът върху менталното здраве, важността на равните права, не само на хартия, но и в реалния живот – това са само част от темите, които вълнуват жените по света. И брандовете знаят това. Те разбират, че жените са поставени в ролята на силния пол, не само в живота, но и когато говорим за пазаруване. Те диктуват тенденциите и имат силата да изстрелят брандовете в две конкретни посоки – стремително нагоре или стремглаво надолу.

В маркетинг стратегиите на брандовете Международния ден на жената – 8-и март, получава особен фокус именно, за да докаже, че въпреки многото роли, в които модерните жени са поставени… понякога те просто имат нужда от комплимент, подкрепа или цвете.

Примерите за мощта на Female Economy през най-женския месец са силно застъпени в модната индустрия. Любим пример за това ни дава френският луксозен бранд Zadig & Voltaire. Слоганът им Girls Can Do Anything намира място върху творенията им, за да докаже силата на жените. За да отбележат 8-ми март от марката даряват 10% от всяка продажба за фондацията Girls Rock BS, която подкрепя развитието на жените чрез музика, изкуство и менторство. Страхотна идея за подарък от жена за жена е и някои от ароматите на марката с имена This Is Her!, Girls Can Do Anything, Girls Can Say Anything, Girls Can Be Crazy.

Голямо „Мерси!“ към всички жени отправя и неподправената Стела Маккартни – устойчивата кралска особа на британската модна сцена. За миналия 8-и март дизайнерката колаборира с Disney, за да създаде костюм с панталон за най-известната сред Disney момичетата – Мини Маус. Точно така, образът на мишлето с пола получи своя модерен прочит, „обувайки“ панталон с етикет Stella McCartney. Мини с панталон изгря на тениски, представени по време на есенно-зимната колекция за 2022 г. на дизайнерката. В допълнение, отново вдъхновена от Международния ден на жената и силата им да бъдат истински хамелеони, британката представи и своята унисекс линия, за да подари на всички възможността да бъдат автентични и да благодари за вдъхновението.

Ако обаче не сте подготвени да инвестирате в Female Economy с дизайнерски покупки, създадени с мисъл за 8-и март, то винаги можете да протегнете ръка към цветето, често поставено в ролята на универсален символ на любовта, възхищението и грижата.

Изразът „езикът на цветята“ има дълбоки исторически корени. Във Викторианската епоха, например, цветята са се използвали като сигурен начин да дадеш сигнал на страната отсреща – определени цветя означавали „обичам те“, други казвали „врагове сме“, а трети - „искам те“. Всяко цвете имало своето значение, а комбинацията от няколко можела дори да се разчете като любовно стихотворение. Днес цветята са универсалният начин да провокираме усмивка. И брандовете знаят това. Те позиционират цветята по фасадите на магазините си, обсипват с тях определени модели, създават продуктов дизайн, изцяло вдъхновен от формите на цветята или просто ги подаряват в знак на признателност към всички потребители от нежния пол.

Точно това ще се случи на 8-и март в бранд бутиците на водещата бездимна алтернатива у нас IQOS. Всяка дама, посетила бутиците на марката на Международния ден на жената, ще получи комплимент цветя. Част от посланията на бездимната алтернатива, която е научно доказан по-добър избор от продължаващото пушене, се фокусират върху важността на усещането да бъдем заедно, да празнуваме многообразието, да отбелязваме важните моменти. Тези идеи намират своето отражение в бутиците на иновативния бранд, за да усмихнат нежния пол на тази мила дата.

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.