Следва

Разкошна Сидни Суини в сътрудничество с Frankies Bikinis

„В моето обкръжение мъжете се грижат за децата не по-малко от жените": Кийра Найтли в рядко интервю за Harper's Bazaar

Кийра Найтли е приказно красива в новия, априлски брой на списание Harper's Bazaar

Celebrities преди 1 година

Актрисата участва във фотосесия, появявайки се пред обектива на известната модна фотографка Betina du Toit в няколко тоалета на Chanel, а в интервюто с колегите говори за майчинството, стареенетоо и налагането на спецефичния й, доста ограничаващ образ в киното.

Разговорът на актрисата с журналистката Хелена Лий започва с историята за годежния пръстен, който Найтли губи по време на фотосесията, но за щастие екипът на списанието го открива на балкона на хотел "Дорчестър", където са направени част от снимките. Кийра признава, че затвореният й начин на живот е виновен - тя не е давала интервюта и не е снимала сесии от дълго време и не се е сетила, че би било разумно да остави пръстена у дома. Освен това е толкова уморена с децата, че просто няма време да мисли за такива неща.

Припомняме, че актрисата отглежда две дъщери - Еди и Делайла със съпруга си Джеймс Райтън, член на Klaxons. В момента двойката сама се грижи за децата, но по-рано, поради натоварения работен график, често наема професионални бавачки. „По време на снимките графикът ми е непредсказуем и екстремен. В един момент трима души ми помагаха с това, което един родител обикновено прави „на пълен работен ден“. Когато някой каже: „Просто си седя вкъщи с децата“, имайте предвид, че не може да има „просто“, това е най-трудната работа“, казва звездата.

Тя отбелязва, че в нейната среда мъжете се грижат за децата не по-малко от жените: „Може би това не е нормално за всички и навсякъде. Но, според мен, това трябва да е партньорство. Необходимо е да се признае тежката работа по грижата за децата. Подценява се, но тя е жизненоважна и много уморителна.” Найтли обяснява, че възприятието й за семейство и желанието й да отстоява правата на жените са до голяма степен повлияни от нейните собствени родители. Например в техния брак се смята за нормално съпругата да печели повече от съпруга и от този факт не възникват никакви противоречия или кавги. Кийра израства с чувствота за свобода и затова й е трудно да приеме факта, че филмовата индустрия се опитва да я постави в определени граници.

Например, след ролята си в „Карибски пирати“, тя започва да се възприема като икона на женствеността и секс символ: „Не че моята героиня не беше боец. Но беше трудно, защото ти се един, а в очите на обществеността стоиш като пълна противоположност. Чувствах се много ограничена, дори заклещена в определена роля. Затова в следващите роли се опитах да наруша тези граници" (вижте още: Незабравимите кино костюми: сватбената рокля на Кийра Найтли в „Наистина любов”).

Сега, на 37 години, Кийра продължава да чувства натиска на обществото върху себе си, вече заради възрастта си: „Промяната винаги е трудна. Научени сме, че това е лошо, че трябва да се страхуваме от сивата коса. Как да остареем, когато чуваме навсякъде: „Изглеждаше по-добре преди 20 години““. Тя признава, че „стандартът на остаряването“ за нея е Хелън Мирън: „Тя е невероятна във всеки смисъл. Когато я гледам, си мисля как се забавлява и се наслаждава максимално на живота” (вижте още: Хелън Мирън, 77, съвършена на Филмовия фестивал в Берлин). Браво на мадам Найтли за хубавото интервю!  

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.