Следва

We Love: сребърните корени на Наоми Уотс на Оскари 2023

На лицето го пише: какво разказва гримът за характера

Див фен на контурирането? Никакво навън без яркорозово червило? Чувствате се длъжни да боядисате веждите си? Или не можете да си представите живота без очна линия? Стилистите и психолозите са сигурни, че гримът може да разкаже повече за нас, отколкото предполагаме. Твърде интересно е, за да го пропуснем. Следват най-често срещаните beauty обсесии, в които търсим себе си и си правим изводи 

 

Face преди 1 година

Силна очна линия и розово червило

Организирано и самодостатъчно, момичето, което предпочита този грим, обръща повишено внимание на детайлите, помни рождените дни на всички свои познати, както и тяхната зодия, професия и, понякога, номера на кредитната карта. Ясната и равномерна линия на очната линия говори за любов към реда, яснотата и последователността. Перфектно равномерният тен и безупречни розови устни кажзват същото. Няма какво да се обърка тук - начинът, по който действате в живота е толкова лесен и прецизен, колкото и този, по който се гримирате. 


Ganny; Emporio Armani


Райли Киоу; Мила Кунис с грим Versace


DSquared2; Au Jour le Jour

Руж, ярки устни, изразени вежди

Силна, независима и безкрайно женствена, вие определено не сте от тези, които седят отстрани и се срамуват да привличат вниманието към себе си - както в живота, така и по въпросите на грима. Точно като вас, вашият грим излъчва увереност и креативност. Погледнете се в огледалото: розови бузи, ясни вежди и ярки устни - правите всичко, за да поставите себе си и лицето си в светлината на прожекторите. Отлично, продължавайте все така!


Kristina Ti; Киара Ферани на шоуто на Prada в Милано


Taka Naka; Christian Siriano

Съблазнителни тъмни устни и много черни мигли

Дори не знаем кое е по-ексцентрично: вашият грим или вашият характер. Момиче, оказало се пренебрегнато? Не, не става дума за това. По-скоро ще ви сметнат за фатална красавица, но вие сте наясно - малко драма никога не е излишна. Докато сте заобиколени от приятели, които оценяват естествената ви склонност да сте различна, около вас няма място за страхливци, които бипа се побояли от вашия начин да носите грим. Вие сте това, което сте.

Както много неща в живота, и в грима обичате да опитвате новото и оригиналното. Дълги мигли с ефект "крака на паяк"? Да! Тъмно черешови устни? Задължително! Експериментите правят живота ни по-интересен, нали?


Dior


Bottega Veneta

Супер естествен грим

Във всякакви житейски ситуации и при всякакви обстоятелства вие сте спокойни като императорска боа. Нищо не е в състояние да ви извади от равновесие. Ок, някои може и да си мислят, че сте малко нещо безгръбначни, но тук вътрешната сила е в центъра на нещата. Както се казва, не разклащайте лодката, в която се намирате без причина. 

Лекият грим отразява един мъдър и спокоен подход към живота. Запознати сте с последните модни тенденции, но в никакъв случай не се придържате натрапчиво към тях, защото познавате себе си и знаете какво ви отива. Много по-практично, по личното ви усещане, е да нанесете безтегловен BB крем, балсам за устни и спирала. Всичко останало е излишна суета. 


Diesel Black Gold


Prada; Emilio Pucci

Опушени очи и добре очертани скули

Някои ще кажат, че сте Drama Queen, но ние все още сме склонни да мислим, че просто сте в хармония със себе си, с чувствата и емоциите си. Не се стеснявате да плачете по време на трогателни моменти в киното, няма да потискате смеха си, ако наистина ви се смее, и, разбира се, няма да мълчите, ако открито ви предизвикат. Перфектните черти на лицето, добре очертаните скули и ярко изразените очи са сигурен знак, че не се страхувате да изразите себе си и да привлечете вниманието върху личността си. Хората се чувстват привлечени от вас, защото сте естествени, открити и живи. Може би леко преувеличавате чувствата си, но е по-добре, отколкото да се разхождате с кисело лице, нали?


Moschino; Ребека Минкоф


Giorgio Armani

More Face