Изисканост - вечерният код на Оскари 2023

Изисканост - вечерният код на Оскари 2023

Светът изрази гласно възторга си от снощния червен, по изключение златен този път, килим на Оскари 2023. И има защо - несравнимо елегантни, премерени, скъпи, но не натрапливи, визуално наслаждаващи тоалети, аскесоари, прически и грим, плюс бижутата, разбира се, наети на килограм от звездните стилисти. Флоранс Пю във Valentino, Фан Бинбин в Tony Ward couture, Риана в персонализиран Alaia - this was a night to remember

95-ата церемония по раздаването на наградите „Оскар“ настъпи и отмина. Грандиозният финал на стандартния награден маратон от началото на годината - от Златните глобуси до Грами и наградите на Гилдията на актьорите (SAG), се оказа пълноценен, смислен, интересен и завързан, с което директно го вписваме в паметните спомени за 2023-та.  

Какво отличи тазгодишните Оскари от предните? Първо, битката беше жестока - в отделните категории изобилкстваше от претенденти почти без разлика в нивото на изпълнението. Погледите с право бяха приковани към вероятно най-щекотливата категория - тази за „Най-добра актриса“, където Мишел Йео официално влезе в историята като единствената азиатка, печелила категорията. Възбуждащото изпълнение на бременната Риана на „Lift Me Up“ – емоционалният саундтрак към Black Panther: Wakanda Forever – бе трогателна почит към легендарния покоен актьор Чадуик Боузман. Но извън наградите (7 на брой от общо 11 номинации за "Всичко навсякъде наведнъж" и останалите победители, чийто пълен списък е тук) и дългоочакваните звездни изпълнения, не може да се отрече, че шоуто на галемите филмови награди разгърна пълния си потенциал за бляскава привлекателност на "червения" килим.

Година след година, холивудският каймак прави незабравим фурор на един от най-горещите тържествени подиуми на сезона, със страхотни рокли и костюми, които се "пускат" на отделно престижно състезание в категорията "Мода за Оскар". Припомняме само някои от фантастичните модни моменти от предната 2022 г.: късите панталонки от Chanel на сладката Кристен Стюарт, избора на Тимоти Шаламе да се облече без риза под изрязания си блейзър и облеклото от две части Valentino на Зендая. 2023 г. донесе със себе си собствен чар, защото заложи на изискаността. Самата Риана се появи в персонализирана рокля Alaia с бандо - още веднъж доказвайки силата си в облеклото за бременни жени. От друга страна, Флорънс Пю се вмъкна в още един умопочрачителен ансамбъл от Валентино, а сладката Фан Бинбин изгря в зашеметяваща визия на Тони Уорд, която ни припомни абсолютния блясък на Стария Холивуд.

Следва най-доброто от снощи в тоалети. Оскари 2023, Dolby Theatre, Лос Анджелис >>>


Флорънс Пю във Valentino


Fan BingBing в Tony Ward Couture


Никол Кидман в Armani Prive

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.