Следва

Оскари 2023: приказна Риана в поръчков тоалет от Маржела

Изисканост - вечерният код на Оскари 2023

Светът изрази гласно възторга си от снощния червен, по изключение златен този път, килим на Оскари 2023. И има защо - несравнимо елегантни, премерени, скъпи, но не натрапливи, визуално наслаждаващи тоалети, аскесоари, прически и грим, плюс бижутата, разбира се, наети на килограм от звездните стилисти. Флоранс Пю във Valentino, Фан Бинбин в Tony Ward couture, Риана в персонализиран Alaia - this was a night to remember

Food преди 1 година

95-ата церемония по раздаването на наградите „Оскар“ настъпи и отмина. Грандиозният финал на стандартния награден маратон от началото на годината - от Златните глобуси до Грами и наградите на Гилдията на актьорите (SAG), се оказа пълноценен, смислен, интересен и завързан, с което директно го вписваме в паметните спомени за 2023-та.  

Какво отличи тазгодишните Оскари от предните? Първо, битката беше жестока - в отделните категории изобилкстваше от претенденти почти без разлика в нивото на изпълнението. Погледите с право бяха приковани към вероятно най-щекотливата категория - тази за „Най-добра актриса“, където Мишел Йео официално влезе в историята като единствената азиатка, печелила категорията. Възбуждащото изпълнение на бременната Риана на „Lift Me Up“ – емоционалният саундтрак към Black Panther: Wakanda Forever – бе трогателна почит към легендарния покоен актьор Чадуик Боузман. Но извън наградите (7 на брой от общо 11 номинации за "Всичко навсякъде наведнъж" и останалите победители, чийто пълен списък е тук) и дългоочакваните звездни изпълнения, не може да се отрече, че шоуто на галемите филмови награди разгърна пълния си потенциал за бляскава привлекателност на "червения" килим.

Година след година, холивудският каймак прави незабравим фурор на един от най-горещите тържествени подиуми на сезона, със страхотни рокли и костюми, които се "пускат" на отделно престижно състезание в категорията "Мода за Оскар". Припомняме само някои от фантастичните модни моменти от предната 2022 г.: късите панталонки от Chanel на сладката Кристен Стюарт, избора на Тимоти Шаламе да се облече без риза под изрязания си блейзър и облеклото от две части Valentino на Зендая. 2023 г. донесе със себе си собствен чар, защото заложи на изискаността. Самата Риана се появи в персонализирана рокля Alaia с бандо - още веднъж доказвайки силата си в облеклото за бременни жени. От друга страна, Флорънс Пю се вмъкна в още един умопочрачителен ансамбъл от Валентино, а сладката Фан Бинбин изгря в зашеметяваща визия на Тони Уорд, която ни припомни абсолютния блясък на Стария Холивуд.

Следва най-доброто от снощи в тоалети. Оскари 2023, Dolby Theatre, Лос Анджелис >>>


Флорънс Пю във Valentino


Fan BingBing в Tony Ward Couture


Никол Кидман в Armani Prive


Мишел Йео в Dior


Риана в Alaia


Стефани Хсу


Tems


Джесика Частейн


Пол Мескал


Данай Гурира


Салма Хайек


Ана де Армас в Louis Vuitton
 


Кейт Хъдсън


Алисън Уилямс


Хали Бейли


Кейт Бланшет в Louis Vuitton


Сабрина и Идрис Елба


Елизабет Уагмайстър


Кели Л. Картър


Клои Ийст


Брендан Фрейзър


Ашли Греъм


Холи Бери


Зури Хол


Ванеса Хъджинс


София Карсън


Шери Кола


Остин Бътлър


Сет Роугън и Лорен Милър


Сандра О


Самюел Л. Джаксън


Сам Рехнър и Кийт Ърбън
 


Уини Харлоу


Райън Сакретс

Рут Е. Картър


Руни Мара


Риз Ахмед


Рейни Куейли 


Questlove


Фийби Уолър Бридж


Педро Паскал


Мишел Уилямс


Ники Новак


Наз Перез


Минди Калинг


Майлс Телър и Кейли Спери

Шохре Агдашлу


Кара Делевин


Ариана де Бос


Майкъл Б. Джордан


Мелиса МакКарти


Марко Перего и Зои Салдана


Малала Юсафзаи


Лени Кравиц

Джонатан Ке Куан


Джонатан Майърс

Дженифър Конъли


Кристофър Гест и Джейми Лий Къртис


Джеймс Хонг


Ева Лонгория


Емили Блънт


Елизабет Олсън



Скалата, Дуейн Джонсън


Гийермо дел Торо и Ким Морган


Анна Елизабет Аберстийн и Хю Грант

More Food