Следва

Кастингът отличен: първи кадър на Уилям и Кейт в The Crown 6

Оскари 2023: Най-добър документален филм стана "Навални", с безценната роля на Христо Грозев

"Навални", режисиран от канадския режисьор Даниел Роър, спечели Оскар в категорията Най-добър документален филм. Филмът разказва за руския опозиционер Алексей Навални и се базира на разследванията на българина Христо Грозев, който се появи вчера на сцената на "Долби" в Лос Анджелис заедно с останалите от екипа - исторически момент за България! 

Movies & TV преди 1 година

Режисьорът Даниел Роър благодари от сцената на близките на политика и каза, че посвещава тази награда на Алексей Навални и всички политически затворници по света. Роър каза още: „Ние дължим изключително много на Христо Грозев - нашият българин. Христо, ти рискува всичко, за да разкажеш тази история”. На церемонията присъстваха съпругата на Навални Юлия и дъщеря му Дария, които заедно с режисьора и екипа получиха наградата.

Юлия Навалная, дамата вдясно на кадъра с червената рокля, произнесе реч от сцената, в която се обърна трогателно към съпруга си, който излежава присъда за опозиционна дейност в руски затвор: "„Съпругът ми е в затвора, просто защото казва истината, защото защитава демокрацията. Алексей, мечтая за деня, в който ще си свободен и нашата страна ще е свободна. Дръж се, любов моя", каза тя.

Филмът "Навални" беше показан за първи път на американския независим филмов фестивал Sundance 2022 в Солт Лейк Сити на 26 януари. Документалният шедьовър стана възможен благодарение на българския разследващ журналист Христо Грозев - "Навални” проследява разкритията, които господин Грозев прави, след опита Алексей Навални да бъде убит чрез отравяне през 2020 г.

Почит и гордост! 

More from View Sofia

Кино ноар обличане - Луис Секуейра за дрехите на Кейт Бланшет, Брадли Купър и останалите в "Улицата на кошмарите"

Movies & TV преди 2 години

Дизайнерът на костюмите във филма Луис Секуейра разказва за процеса на преоразяване на Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара и останалите преинтересни герои в трилъра  

13 филма, които доказват, че Кери Мълиган е една от най-добрите актриси днес

Celebrities преди 2 години

Ако Кери Мълиган триумфира на Оскарите на 25 април с вълнуващата си, опустошителна главна роля в дебюта на Емералд Фенел “Promising Young Woman”, тя ще бетонира позициите си на една от най-брилянтните актриси в индустрията днес

More Movies & TV