Следва

Диана Димитрова: Ще съдя Вергов за клевета

Оскари 2023: БИЖУТАТА на звездните шии, уши, китки...

На Оскарите тази година кодът на тържествения "червен" килим беше изисканост. За да затвърдят смисъла на думата, холивудските диви и техните стилисти избраха точните бижута, някои класически и царствени, изразяващи отделна кауза, други - дискретни и лични, оставящи приносителките им да блестят вместо тях 

Celebrities преди 1 година

Най-голямата вечер на Холивуд се завърна за своя 95-ти сезон и се постара да остави следа, вкл. чрез запомнящи се бижута, някои от които директно попадат в категорията "Най" на Оскарите. Залагайки всичко на масата, за да се получи нужният ефект, най-добрите дизайнери и бижутери в света допринесоха за зашеметяващите визии на червения килим, правейки сбора далеч по-голям от съставните му части.

Дипика Падуконе, 36, каято стана третата индийка в историята, връчила награда на сцената на Долби театъра, надгради приказната си черна рокля от Louis Vuitton с най-зашеметяващото бижу за вечерта: огърлица от едри брилянти на Cartier с център 67,18-каратов крушовиден жълт диамант. Анджела Басет също изглеждаше абсолютно невероятно в Moschino, подчертано от изключителните бижута на Bvlgari от линията Serpenti.

В историята определено ще остане и огърлицата от Tiffany & Co., която Флорънс Пю съчета със зашеметяващата си креация от Valentino. Бижуто е от колекцията Botanica на американския бижутериен първенец за 2022 г., а богатите вълнообразни извивки, изобилието от диаманти и бяло злато партнираха перфектно на младостта и динамиката, които излъчва актрисата. 

Макар че скъпоценните колиета с невероятно скъпи и редки камъни обикновено са връхната точка в стайлинга за червения килим, младите звезди и стилисти предпочитат други тип "ювелирна" изява - вместо колиета и огърлици, които имат тенденцията да добавят няколко години към реалната възраст, те обичайно избират по-деликатни украшения. 

При това, да оставим деколтето голо води до по-свеж, по-лек цялостен вид, необременен от тежка огърлица с диаманти. Знаменитости като Стефани Хсу и Ана де Армас, например, въплатиха блясъка на червения килим от новата ера, като избягаха от едрите колиета в полза на диамантени обици и скъпоценни гривни на китките. 

Това, заедно с изобилието от халтери, високи, кръгли и други фантастични деколтета тази година, неизбежно накара огърлиците да заемат заден план, отстъпвайки първенството на ефектните гривни, пръстени и обеци.

Друга ключова тенденция в бижутата на Оскари 2023 зададоха мъжете. Да, звездните мъже, закичили брошки на реверите на сакото си, не са голяма модна новина, но този път някои надградиха стила си с не една, а с две брошки като стилистично или лично изявление. Водещият Майкъл Б Джордан и победителят в категорията за най-добра поддържаща мъжка роля Ке Хуи Куан бяха сред прегърналите тенденцията.

В галерията ни са най-добрите визии на бижута от Оскари 2023, селекцията на View Sofia >>>

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 12 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.