Следва

Ректална озонотерапия, костен бульон и кафе или целина сутрин: Гуинет Полтроу в ритуали

„Вие печелите, аз си тръгвам": звездният стилист Лоу Роуч напуска заради "лъжите" и "политиката"

Известният холивудски стилист Лоу Роуч, облякъл половината от съвременните топ звезди за светски събития: Зендая, Хънтър Шафър, Аня Тейлър-Джой, Селин Дион, Бела Хадид и много други, и който е на върха на кариерата си, неочаквано обяви оттеглянето си 

 

Celebrities преди 1 година

Известният холивудски стилист Лоу Роуч неочаквано обяви, че приключва кариерата си с гръмкото: "Не мога повече!". След като облече Хънтър Шафър и Кери Уошингтън на Оскари 2023 и дебютира като модел за Boss на шоуто в Маями, творецът седна и изговори пред Vogue защо е решил да сложи край на извънземната си кариера и какво възнамерява да прави в бъдеще. В своя инстаграм стилистът едновременно с това пусна съобщение, в което директно казва, че напуска модата заради "лъжите" и "политиката". И че "много обича модата, но не желае повече да обслужва когото и да е". 

Лоу установява за себе си, че не иска повече да е в сянката на своите прочути клиенти и да им прислужва. Това далеч не е неговата въжделена цел, нито наследството, което иска да остави след себе си. "Отстъпих назад, погледнах живота си и разбрах, че нямам нищо, освен тази кариера". 


Лоу Роуч и Зендая

"Чашата ми е празна... Благодаря на всички, които подкрепяха мен и моята кариера през годините. Толкова съм благодарен на всеки човек, който ми повери имиджа си. Ако този бизнес беше свързан само с облекло, щях да съм в него до края на дните си, но, за съжаление, това не е така! Политиката, лъжите и фалшивите слухове най-накрая ме довършиха! Вие спечелихте... тръгвам си."

Съобщението на Low Roach предизвика бурни дискусии в мрежата, потребителите се опитват да разберат какво може да го е накарало да вземе подобно решение. Може би последната капка за стилиста бе фактът, че на последното шоу на Louis Vuitton, проведено в Париж, той не получи място на първия ред до Зендая, което го обиди и възмути. Двамата пристигнаха заедно на шоуто, но, за разлика от актрисата, настанена на първия ред, за него бе отредено задно място. 

"Очевидно той вече е много уморен. Чудя се с кого ще бъде Зендая сега. Надявам се с някой, който мрази обувките на токчета", написаха в телеграм канала Lifestyle Department, защото Лоу е известен предимно с работата си с младата звезда, която преобрази от дълго и тънко детенце до модна звезда от извънземен калибър. 

44-годишният Лоу Роуч стартира пътя си в индустрията, като отваря магазина Delicious Vintage в Чикаго, където Кание Уест се отбива през 2009 г., а с него и тълпите от папараци. През 2011 г. клиент на магазина, който се оказа приятел на бащата на Зендая, казва на стилиста, че 14-годишната актриса няма абсолютно нищо, което да облече на премиерата на песента на Джъстин Бийбър Never Say Never. Оттогава започват дългите години на успешното им сътрудничество, както и приятелство между Zendaya и Low Roach. Всяка публична изява на актрисата се превръщаше в култ, превръщайки я в zoomer модна икона. Роуч се занимава с нейното и на други топ звезди обличане от 9 години. 

Успоредно с това той работи в шоуто "Следващият топ модел на Америка", в риалити шоуто "Легендарният", като дизайнер на костюмите във филма "Малкълм и Мари", и успява да направи марка от името си. За обличане от Роуч има опашка от актриси и инфлуенсъри. Излизанията на Хънтър Шафър и Кери Уошингтън на последното парти на Vanity Fair са, припомняме, негово дело.

След изявлението на Лоу, че излиза от индустрията, последва вълна от съпричастност и подкрепа. Колеги, клиенти и фенове не могат да повярват, че толкова талантлив и силен човек, израснал в много бедно семейство и лично издигнал се до върха, е решил да зареже всичко и да се махне. 

"Ако никога не сте били дете, на което му се случва често да си легне примряло от глад, никога няма да разберете защо аз работих толкова усърдно, колкото го правех. И до днес се събуждам всяка сутрин с мъчителното чувство, че всичко това може да приключи и аз да се окажа там, където бях преди. А там, там нямаше нищо, разбирате ли? За мен това беше нормално - да се отместиш на заден план, за да могат останалите да блеснат. Затова и чувствах, че трябва да работя повече и да бъда по-добър от всички останали. Защото това бях аз -  малкото момче, което лягаше да спи със сълзи на очи, защото не му стигаше храната и беше гладно".



В бъдещите планове на Лоу Роуч е да остане свободен агент, който да се ангажира единствено с това, което му е приятно и интересно. Преди дни той направи дебюта си като модел на ревюто на Boss - определено нещо напълно ново за него. Освен това възнамерява да се занимава с преподаване и да общува повече с хората, които приличат на него, като им помага да покорят индустрията. С други думи, Роуч мечтае да "променя живота на хората, а не просто на звездите, обличайки ги в най-красивите рокли на света".

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 13 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.