Следва

Ректална озонотерапия, костен бульон и кафе или целина сутрин: Гуинет Полтроу в ритуали

„Вие печелите, аз си тръгвам": звездният стилист Лоу Роуч напуска заради "лъжите" и "политиката"

Известният холивудски стилист Лоу Роуч, облякъл половината от съвременните топ звезди за светски събития: Зендая, Хънтър Шафър, Аня Тейлър-Джой, Селин Дион, Бела Хадид и много други, и който е на върха на кариерата си, неочаквано обяви оттеглянето си 

 

Celebrities преди 1 година

Известният холивудски стилист Лоу Роуч неочаквано обяви, че приключва кариерата си с гръмкото: "Не мога повече!". След като облече Хънтър Шафър и Кери Уошингтън на Оскари 2023 и дебютира като модел за Boss на шоуто в Маями, творецът седна и изговори пред Vogue защо е решил да сложи край на извънземната си кариера и какво възнамерява да прави в бъдеще. В своя инстаграм стилистът едновременно с това пусна съобщение, в което директно казва, че напуска модата заради "лъжите" и "политиката". И че "много обича модата, но не желае повече да обслужва когото и да е". 

Лоу установява за себе си, че не иска повече да е в сянката на своите прочути клиенти и да им прислужва. Това далеч не е неговата въжделена цел, нито наследството, което иска да остави след себе си. "Отстъпих назад, погледнах живота си и разбрах, че нямам нищо, освен тази кариера". 


Лоу Роуч и Зендая

"Чашата ми е празна... Благодаря на всички, които подкрепяха мен и моята кариера през годините. Толкова съм благодарен на всеки човек, който ми повери имиджа си. Ако този бизнес беше свързан само с облекло, щях да съм в него до края на дните си, но, за съжаление, това не е така! Политиката, лъжите и фалшивите слухове най-накрая ме довършиха! Вие спечелихте... тръгвам си."

Съобщението на Low Roach предизвика бурни дискусии в мрежата, потребителите се опитват да разберат какво може да го е накарало да вземе подобно решение. Може би последната капка за стилиста бе фактът, че на последното шоу на Louis Vuitton, проведено в Париж, той не получи място на първия ред до Зендая, което го обиди и възмути. Двамата пристигнаха заедно на шоуто, но, за разлика от актрисата, настанена на първия ред, за него бе отредено задно място. 

"Очевидно той вече е много уморен. Чудя се с кого ще бъде Зендая сега. Надявам се с някой, който мрази обувките на токчета", написаха в телеграм канала Lifestyle Department, защото Лоу е известен предимно с работата си с младата звезда, която преобрази от дълго и тънко детенце до модна звезда от извънземен калибър. 

44-годишният Лоу Роуч стартира пътя си в индустрията, като отваря магазина Delicious Vintage в Чикаго, където Кание Уест се отбива през 2009 г., а с него и тълпите от папараци. През 2011 г. клиент на магазина, който се оказа приятел на бащата на Зендая, казва на стилиста, че 14-годишната актриса няма абсолютно нищо, което да облече на премиерата на песента на Джъстин Бийбър Never Say Never. Оттогава започват дългите години на успешното им сътрудничество, както и приятелство между Zendaya и Low Roach. Всяка публична изява на актрисата се превръщаше в култ, превръщайки я в zoomer модна икона. Роуч се занимава с нейното и на други топ звезди обличане от 9 години. 

Успоредно с това той работи в шоуто "Следващият топ модел на Америка", в риалити шоуто "Легендарният", като дизайнер на костюмите във филма "Малкълм и Мари", и успява да направи марка от името си. За обличане от Роуч има опашка от актриси и инфлуенсъри. Излизанията на Хънтър Шафър и Кери Уошингтън на последното парти на Vanity Fair са, припомняме, негово дело.

След изявлението на Лоу, че излиза от индустрията, последва вълна от съпричастност и подкрепа. Колеги, клиенти и фенове не могат да повярват, че толкова талантлив и силен човек, израснал в много бедно семейство и лично издигнал се до върха, е решил да зареже всичко и да се махне. 

"Ако никога не сте били дете, на което му се случва често да си легне примряло от глад, никога няма да разберете защо аз работих толкова усърдно, колкото го правех. И до днес се събуждам всяка сутрин с мъчителното чувство, че всичко това може да приключи и аз да се окажа там, където бях преди. А там, там нямаше нищо, разбирате ли? За мен това беше нормално - да се отместиш на заден план, за да могат останалите да блеснат. Затова и чувствах, че трябва да работя повече и да бъда по-добър от всички останали. Защото това бях аз -  малкото момче, което лягаше да спи със сълзи на очи, защото не му стигаше храната и беше гладно".



В бъдещите планове на Лоу Роуч е да остане свободен агент, който да се ангажира единствено с това, което му е приятно и интересно. Преди дни той направи дебюта си като модел на ревюто на Boss - определено нещо напълно ново за него. Освен това възнамерява да се занимава с преподаване и да общува повече с хората, които приличат на него, като им помага да покорят индустрията. С други думи, Роуч мечтае да "променя живота на хората, а не просто на звездите, обличайки ги в най-красивите рокли на света".

More from View Sofia

Круиз колекцията 2022 на Chanel - черно, бяло, перли, гръндж

Runway преди 2 години

Бяло и черно, чорапи на дупки, двуцветни обувки, мини поли за всеки повод, неподражаеми яки, много разпознаваеми бижута - Chanel не бяга далеч от кодовете си, представяйки преди ден новата колекция Chanel Cruise 2022

Новата мъжественост at its best: кой е френският модел Пол Хамелин и защо е корица на Vogue Man

Celebrities преди 11 месеца

Въпреки че представата ни за онова, което наричаме мъжественост еволюира бавно, но сигурно, френският модел, актьор и художник Пол Хамелин остава една от ключовите флагмани в трансформациите на мъжката визия на модния подиум. От възхода на андрогинността до прегръщането на вътрешната анима, Vogue Man се впуска във вълнуващ разказ за разширяващите се граници на мъжкото аз  

More Celebrities