Следва

Поредна секси рекламна кампания с Дженифър Лопес, положението е Уау!

Големите любовни истории: Даниел Крейг и Рейчъл Вайс

Бракът на Даниел Крейг и Рейчъл Вайс продължава вече 12 години, но за семейния живот на двамата актьори се знае много малко. По случай 55-годишния рожден ден на любимия екс-Агент 007, който беше на 2 март, разказваме това, което знаем за историята на любовта на една от най-дискретните двойки на Холивуд

Celebrities преди 1 година

Просто колеги

Даниел Крейг и Рейчъл Вайс са почти връстници: Крейг е батко със само две години. Първата им среща е още докато са начинаещи актьори в средата на 90-те. Някои източници споделят, че двамата са се запознали в колежа в родната си Великобритания. В крайна сметка, поне е вярно, че през 1994 година двамата участват заедно в театралната постановка Les Grandes Horizontales в National Theatre Studio в Лондон. Какви са към онзи момент отношенията им, остава тайна, но е известно, че сюжетът на постановката е предполагал наличието на интимни сцени.

Бъдещият Джеймс Бонд в онзи момент е на 26 и е семеен мъж. Първата му голяма любов е начинаещата шотландска актриса Фиона Лудън. Двойката сключва брак през 1992 г. и скоро се сдобива с дъщеря - Ела Крейг. Съюзът обаче се оказва проблемен - през 1994 година, когато актьорът се запознава с Рейчъл Вайс, вече е очевидно, че семейната лодка е претърпяла корабокрушение. Даниел обаче не е готов за нови отношения и пътищата им с Рейчъл се разминават.


Даниел Крейг с бившата си съпруга Фиона Лудън на премиерата на "Винаги ще има утре", 2021

Звездният час

Кариерата на Рейчъл тръгва рязко нагоре с излизането по екраните на блокбастъра "Мумията" през 1999-та, в който британката играе главната женска роля. За Крейг звездният час настъпва с решението му да стане приемник на Пиърс Броснан в ролята на легендарния Агента 007.

Личният живот и на двамата в онзи момент е наситен. След развода с първата си съпруга Крейг е в седемгодишна любовна връзка с немската актриса Хайке Макач, заедно с която снимат филма Obsession през 1997 г.  


Хайке Макач и Даниел Крейг

Хайке е сменена от продуцентката Сацуки Мичъл, за която актьорът е на път да се ожени. Рейчъл Вайс от своя страна се запознава през 2001 година с режисьора Дарън Аронофски, което се случва по време на подготовката за спектакъла "Формата на нещата" в лондонския театър Алмейда. През 2005 година двамата заедно се местят в Ню Йорк и обявяват годежа си. Година по-късно вече са родители. Само че отношенията им, които така и не са официализирани, не издържат изпитанията на времето.


Даниел Крейг и Сацуки Мичъл


Рейчъл Вайс и Дарън Аронофски през 2010 г.

През 2010-та става ясно, че Вайс и Аронофски от месеци са разделени. След дълга раздяла, главните герои на този разказ се оказват отново заедно по работа - годината е 2010-та, а Даниел и Рейчъл снимат драматичния трилър "Къщата на сенките", в който играят семейна двойка. "Всеки път, когато се включеше камерата, беше невъзможно да не забележите искрите, които прехвърчаха между тях", казва по-късно пред US Weekly актрисата Рейчъл Фокс, която им партнира във филма.

Празник "за най-близките"

Влюбената двойка не бърза със сватбата. Даниел и Рейбъл се познават толкова отдавна, че им трябва сравнително малко време, за да се решат на крачката. Еднакво ужасени от идеята за публичност, шест месеца след като е станало ясно на всички, че имат любовна връзка, двамата решават да сключат брак, но дискретно и без излишни фанфари. Готови са да направят малка церемония, само за "най-близките". Удава им се възможността да запазят тържеството в тайна до самия ден - обществото научава, че са се оженили месец след сватбата. Оказва се, че на тържеството, състояло се през юни 2011 година в Ню Йорк, присъстват точно четирима гости: дъщерята на Даниел Ела, синът на Рейчъл Хенри Аронофски и двамата свидетели.

"Да, успяхме да го опазим в тайна, - разказва Крейг в интервю за GQ. - За което трябва да благодаря на много хора". Актьорът обяснява решението им така: "Направихме го така по лични мотиви... всъщност целият чар на нещата беше в това, че останаха тайна. А тайните трябва да се пазят само за себе си". На въпроса как с чувства като съпруг, Даниел отговаря лаконично: "Аз съм влюбен. И много щастлив".

Няма да говорим

Даниел Крейг и Рейчъл Вайс са изключително стриктни и до днес, що се касае до опазването на личното пространство. Вярно, понякога се случва журналистите да се домогнат до някаква информация от кухнята на семейството, а обикновено за частния им живот по нещичко споменава Рейчъл. В интервю за списание More актрисата разказва, че е невероятно щастлива да е мисис Крейг, въпреки че никога не е мечтала за брак. "Нося с гордост венчалната си халка", признава тя.

През 2018 година Вайс анонсира в интервю за The New York Times, че очаква дете. "Двамата с Даниел сме невероятно щастливи, споделя красавицата. - Ще си имаме мъничко човече. Очакваме с нетърпение срещата си с него или нея!". През септември Рейчъл ражда дъщеря. Верни на принципите си, актьорите не споделят никакви подробности с публиката: нито в медиите, нито в социалните мрежи и до днес няма нито една официална снимка на момиченцето, името на детето също не е разкрито.

Бащинството се отразява на екс-Бонд доста стресиращо: на редките папарашки фотографии отпреди няколко гидини Даниел изглежда супер уморен, а на премиерата на филма "Вади ножовете" през 2019-та открито признава, че се чувства като "без глава". Но сега, когато момиченцето е пораснало, вероятно на актьора му е по-леко. И макар че двойката както винаги предпочита да държи личния си живот далеч от хорското любопитство, щастливите им лица подсказват, че съдбата неслучайно избра да ги свърже толкова години след мига на първото виждане.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 20 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.