Големите любовни истории: Даниел Крейг и Рейчъл Вайс

Големите любовни истории: Даниел Крейг и Рейчъл Вайс

Бракът на Даниел Крейг и Рейчъл Вайс продължава вече 12 години, но за семейния живот на двамата актьори се знае много малко. По случай 55-годишния рожден ден на любимия екс-Агент 007, който беше на 2 март, разказваме това, което знаем за историята на любовта на една от най-дискретните двойки на Холивуд

Просто колеги

Даниел Крейг и Рейчъл Вайс са почти връстници: Крейг е батко със само две години. Първата им среща е още докато са начинаещи актьори в средата на 90-те. Някои източници споделят, че двамата са се запознали в колежа в родната си Великобритания. В крайна сметка, поне е вярно, че през 1994 година двамата участват заедно в театралната постановка Les Grandes Horizontales в National Theatre Studio в Лондон. Какви са към онзи момент отношенията им, остава тайна, но е известно, че сюжетът на постановката е предполагал наличието на интимни сцени.

Бъдещият Джеймс Бонд в онзи момент е на 26 и е семеен мъж. Първата му голяма любов е начинаещата шотландска актриса Фиона Лудън. Двойката сключва брак през 1992 г. и скоро се сдобива с дъщеря - Ела Крейг. Съюзът обаче се оказва проблемен - през 1994 година, когато актьорът се запознава с Рейчъл Вайс, вече е очевидно, че семейната лодка е претърпяла корабокрушение. Даниел обаче не е готов за нови отношения и пътищата им с Рейчъл се разминават.


Даниел Крейг с бившата си съпруга Фиона Лудън на премиерата на "Винаги ще има утре", 2021

Звездният час

Кариерата на Рейчъл тръгва рязко нагоре с излизането по екраните на блокбастъра "Мумията" през 1999-та, в който британката играе главната женска роля. За Крейг звездният час настъпва с решението му да стане приемник на Пиърс Броснан в ролята на легендарния Агента 007.

Личният живот и на двамата в онзи момент е наситен. След развода с първата си съпруга Крейг е в седемгодишна любовна връзка с немската актриса Хайке Макач, заедно с която снимат филма Obsession през 1997 г.  


Хайке Макач и Даниел Крейг

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.