Ръководството на TikTok преговаря за продажбата на социалната мрежа

Ръководството на TikTok преговаря за продажбата на социалната мрежа

През 2020 г. американският производител на софтуер Oracle и търговецът на дребно Walmart бяха сред потенциалните купувачи

Собствениците на социалната мрежа TikTok започнаха преговори с потенциални купувачи на фона на изявления на американските власти за забрана на приложението в Съединените щати. За това пише New York Post.

„TikTok обмисля възможностите и проучва потенциални сделки, които бяха обмисляни и по-рано, когато Доналд Тръмп, като президент, заплаши да забрани приложението през 2020 г.“, казва източник пред изданието.

С кого точно се водят преговори, засега не се съобщава. През 2020 г. американският производител на софтуер Oracle и търговецът на дребно Walmart бяха сред потенциалните купувачи. Ако тогава беше сключена сделка, една от тези корпорации щеше да поеме контрола върху американското дъщерно дружество на TikTok, потребителските данни и модерирането на американско съдържание.

По-рано стана известно, че TikTok инвестира 1,2 милиарда евро в изграждането на европейски центрове за данни. Два от тях ще отворят врати в Дъблин, Ирландия. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.