Следва

Прекрасна Шарън Стоун в маслиненозелено на важна галавечер

Принц Хари и Меган Маркъл поставиха условия, за да присъстват на коронацията на Чарлз III

Принц Хари и Меган Маркъл са получили покана за коронацията на Чарлз III, която ще се състои на 6 май, но все още не са потвърдили присъствието си. Според NY Post, цитирайки запознати лица, Меган и Хари са изложили редица изисквания: някои от тях, според източниците, трудни за изпълнение поради особеностите на кралския протокол

 

Celebrities преди 1 година

Според информацията, по-младият син на краля и съпругата му искат да участват в церемонията наравно с останалите членове на семейството - включително да заемат места на балкона и да присъстват на приема в двореца след събитието. Според протокола само настоящите членове на кралското семейство обаче могат да бъдат на балкона по време на подобни събития, а херцозите на Съсекс не са такива, след като се отказаха от официалните си правомощия и се преместиха в Съединените щати.

Също така се съобщава, че Хари и Меган държат рожденият ден на принц Арчи да бъде споменат по време на галавечерята: младежът навършва четири години в деня на коронацията. Доколкото пресата знае, на церемонията няма да присъстват нито Арчи, нито сестра му Лилибет, които вече носят титлите принц и принцеса. Децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, Джордж, Шарлот и Луи, ще участват в събитието наравно с възрастните - по-специално те ще се возят с родителите си в карета, която ще следва краля и кралицата-консорт.

„Дворецът се опитва да завърши преговорите възможно най-скоро, но това не е лесно – нещата, които те искат, може да доведат до хаос“, казва източник от кралското обкръжение. Според него има вероятност преговорите да стигнат до задънена улица и двойката изобщо да не пристигне за коронацията. „Въпреки това дворецът прави всичко възможно това да не се случи“, добавя вътрешният човек. Той говори и за това, че се подготвят два различни сценария на церемонията - в случай че Меган и Хари присъстват и в случай, че не пристигнат.

Междувременно в пресата изтекоха документи, свързани с репетицията на церемонията, от които става ясно, че Хари и Меган не участват в тържественото шествие. От него са изключени и братът на краля, принц Андрю, който беше замесен в скандала с педофилия и секс злоупотреби с Джефри Епщайн и се „измъкна“ от наказателно преследване като плати обезщетение от 16 милиона долара, както и дъщерите му Беатрис и Южени. 

През януари британската преса писа, че Чарлз III е искал най-малкият му син и съпругата му да дойдат на коронацията и дори е помолил архиепископ Джъстин Уелби да посредничи в преговорите. Според Daily Mail принц Уилям не е подкрепил идеята на баща си, защото се опасява, че брат му може да „пусне“ нещо, което да отклони общественото внимание от основното събитие. Но според краля отсъствието на Меган и Хари на събитието ще предизвика повече полемики. Отношенията на двойката с другите членове на кралското семейство вече са достатъчно напрегнати след заминаването им за САЩ, където те направиха редица резонансни изказвания за живота в двореца. А след като излезе документалния филм за живота им, където те се шегуват с кралицата, и скандалните мемоари на Хари, в които оплаква от роднините си и прави ред скандални откровения, ситуацията ескалира още повече (Принц Хари: роден съм за донор на органи за Уилям, ако стане нужда) .

Въпреки че повечето подробности за предстоящата коронация са неоповестени, излезе информация, че някои артисти са отказали да участват, включително Адел и Ед Шийрън, позовавайки се на заетост.  

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.