Следва

Всички носят: черeн клин от сутрин до мрак

Джеръми Скот се разделя с Moschino след 10 години начело

Повече от успешният десет годишен „брак“ между италианския бранд Moschino и директора му Джеръми Скот ще бъде разтрогнат

All fashion преди 1 година

Новината съобщи самият Скот в изявление: „Последните 10 години в Moschino бяха прекрасен празник на креативността и въображението. Толкова съм горд от наследството, което оставям след себе си“, споделя вече бившият директор и допълва: „Бих искал да благодаря на Масимо Ферети за честта да ръководя тази емблематична къща. Бих искал също така да благодаря на всички мои фенове по света, които празнуваха мен, моите колекции и моята визия, защото без вас нищо от това не би било възможно“ (вижте още: Sex Sells: 15-те най-провокативни рекламни кампании в историята на модата)


Джеръми Скот, Снимка: Tristan Fewings

Скот представи първата си колекция за бранда, основан от Франко Москино, през есенния сезон на 2014 г. и веднага предизвика широк отзвук с имплементрането на логото на Макдоналдс и щампите на Спонджбоб. Веднага се намериха обаче звезди, които да се идентифицират с моделите, например Лейди Гага, Кейти Пери и Карди Би, за които всичко дръзко и ексцентрично е повече от добре дошло.


Снимка: Xiangyu Liu

За 10 години Скот успя да преобърне света на модата с вмъкването на теми, които до този момент не бяха присъствали на модния подиум. Не можем да забравим епичното шоу „Price Is Right“ от есента на 2019 г. със слотовете, облеклата в принт на банкноти, златни бижута и анимационни герои, което има заслужено място в историята на модата. Не по-малко впечатляващо беше шоуто в Нюйоркското метро (MTA Transit Museum) заедно с танцьори от култовия филм „Showtime“.


Снимка:  Andrea Adriani

Джеръми Скот определено изведе Moschino много нива нагоре, постигайки viral ефект. Отдадеността, с която работи за лейбъла, е завидна, вероятно всеки би искал приятно шантав криейтив директор като него.


Jean Campbell, Снимка: Tim Walker | Edie Campbel, Снимка: Tim Walker

По повод оттеглянето на Скот Масимо Ферети, председател на Aeffe, който притежава Moschino, сподели: „Щастлив съм, че имах възможността да работя с творческата сила, която е Джеръми Скот. Бих искал да му благодаря за 10-годишния му ангажимент към наследството на Франко Москино и за въвеждането на една различна визия, която завинаги ще бъде част от историята на Moschino.“ Припомняме актуалната колекция на бранда, сътворена под ръководството на мистър Скот - Инфлацията или Moschino Spring 2023 READY-TO-WEAR, за която споделихме, че не е красива, но е интересна. Кой ще наследи Джеръми в Москино все още не е ясно, предстои да разберем.  


Снимка: Kevin Tachman

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.