Следва

Селена Гомес и Зейн Малик гаджета? Така поне изглежда след една вечеря в Ню Йорк

Магьосник: Еманюел Макрон скри в движение луксозния си часовник в тв-интервю

Видеозапис на притеснения президент Еманюел Макрон, който сваля и скрива ръчния си часовник по време на интервю за френска телевизия, бе споделен заедно с твърдението, че луксозният артикул струва 80 000 евро 

Celebrities преди 1 година

Клипът стана вирусен на фона на продължаващите масови протести срещу пенсионната реформа, при които бяха арестувани над 450 демонстранти в Париж и на други места в четвъртък, с повече от 300 протестни събития, привлекли най-малко един милион души в цялата страна, според Асошиейтед прес.

Те дойдоха в отговор на решението на правителството на Макрон да използва специални конституционни правомощия, за да избегне гласуването в парламента на законопроекта, който ще повиши минималната възраст за пенсиониране от 62 на 64 години.

Протестите привлякоха вниманието на пресата и коментаторите в социалните медии по целия свят, привличайки вълна от мемета, изразяване на подкрепа и, неизбежно, известна дезинформация.

В петък кратък клип от френска телевизионна новинарска програма, показващ как френският президент се опитва тайно да свали ръчния си часовник, стана вирусен с милиони гледания в Twitter, Telegram, Reddit и TikTok.

„Докато Макрон иска жертви от френския народ, осъзнава, че носи часовник на стойност 80 000 евро и като магьосник го кара да изчезне под масата. Недостоен“, се казва в туит с 216 000 гледания.

„По средата на изявата си по телевизията Макрон осъзна, че носи ултраскъп часовник и бързо реши да го свали, без никой да забележи“, се казва в друга публикация с 668 000 гледания.

Newsweek Disinformation Watch не успя веднага да намери източника на цифрата „80 000 евро“, цитирана от множество потребители, нито надеждни доказателства в подкрепа на твърдението, че часовникът на Макрон струва толкова.

Публикация в TikTok обаче предполага (без доказателства), че часовникът е 110 000-доларовият F.P. Journe - доказателството е в показания за кратко циферблат, който изглежда да съответства на часовника, видян в оригиналния телевизионен сегмент

Според съобщения във френските медии, часовникът на президента е на френския производител Bell and Ross, струва някъде между 1600 и 2400 евро и Макрон го е размахвал и в други публични изяви и фотосесии.

Френският новинарски канал BFMTV развенча цифрата от 80 000 евро в свой анализ, като вместо това заключи, че часовникът е вариацията на Bell and Ross V1-92 Blue Steel, който обикновено се продава за 2400 евро.

Докато редица модели на Bell & Ross са подобни на външен вид, включително $3000 BR 123 Aeronavale Alligator и $3300 Heritage BR123 Aeronavale, нито един от тях не изглежда да включва белия кръг в долната част на циферблата. 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 21 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 18 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.