Следва

Масло от розмарин - разкошно нещо, особено за красива и здрава коса

Манията Slob или прическата за небрежни перфекционистки

Тотален тренд, късото каре с леко нелицеприятното име Slob (вариация на мърляч, ако го преведем буквално, въпреки че не оттук идва името) е всъщност лесна за поддръжка, приятна за носене и ефектна на вид прическа, която превзе моден Лондон в последните няколко седмици. Надникваме в детайлите на Slob с помощта на английският фризьор Джордж Нортууд 

Hair преди 1 година

Slob е пролетната прическа, която всички готини мацки в Лондон носят

Лондон е градът на Бъкингамския дворец, черните таксита, магазин Selfridge, а сега и на новия салон и на George Northwood. Фризьорът е известен с перфектната си работа върху куп звездни глави - от Алисия Викандер през Алекса Чънг до Клеър Фой (често имитираната bob прическа на Алекса Чънг е именно негово творение) и с характерния за почерка му ефект “undone” (недовършен).

„Чудехме се какво би искала една дама от салон за красота, затова създадохме едно приятно пространство с хубави текстури и материи и минималистичен дизайн. Микс между мебели от 20-ти век и винтидж такива, примесени с ултрамодерен дизайн. Идеята е салона да бъде еквивалент на моята типична естетика „undone”. С брандове като Le Labo, Aesop и Sunspel за съседи, новото място определено е в добра компания.“

И точно тук, в тази авангардна зона на Лондон, една от най-исканите подстрижки на годината бива създавана отново и отново за най-готините жени в града. „Мисля, че прецизните прически се връщат, но в по-хаотичен вариант. Модерният “Slob”, който правя много в последните седмици, е перфектният пример.“ Неологизмът, роден от съюза на “slick” (гладък) и “bob”(вид фризура), “Slob” има ясна форма, но не е толкова прецизен. По-малко разчупен е в сравнение с други bob прически през годините. Една от последните му клиентки е гръцката принцеса Мария-Олимпия, чийто неорганизиран, рус Slob е перфектният пример (първата снимка в статията).

Slob – как да го оформим?

Съветът е да се оформи със сешоар или преса, като преди това се нанася стилизиращ крем, с който да се постигне гладкост. „За Slob-а, който току що направих на моята клиентка, използвах фиби, поставени от двете страни на височината на ушите, за да създам небрежен ефект – сякаш досега е държала косата си зад ушитеи. Идеята е да изглежда естествено и просто“, обяснява Нортууд. 

Наблюдавайки нарастващия интерес към по-късите фризури в салона си и не само, стилистът твърди, че днес жените са станали много по-смели отколкото преди и са готови да се разделят с дългата коса и да експериментират с по-нетрадиционни прически - като Slob, способен да рамкира чудесно лицето, като в същото време изглежда безусловно шик.

More Hair