Следва

Уикенд наръчник: най-добрите документалки в Netflix сега

Скарлет Йохансон е фаталната жена - първият трейлър на Asteroid City на Уес Андерсън

Уес Андерсън е забележително продуктивен напоследък. Измина малко повече от година, когато идиосинкратичният американски режисьор пусна последната си възхитително странна драма, динамичното ансамблово парче The French Dispatch, а ето че вече се връща с поредна доза безподобно кино

Movies & TV преди 11 месеца

Озаглавен Asteroid City, следващият му проект, според The ​​Hollywood Reporter, е „поетична медитация за смисъла на живота, която разказва историята на измислен пустинен американски град около 1955 г. и неговата конвенция Junior Stargazer, която събира ученици и родители от цялата страна за научно състезание, почивка и отдих, комедия и драма, романтика и много други.“

Уважаваният режисьор не само ръководи филма, но също е копродуцент и автор на сценария, който е базиран на оригинална история, замислена от него заедно с Роман Копола, негов сътрудник и в The Darjeeling Limited от 2007 г., Moonrise Kingdom от 2012 г. и Isle of Dogs от 2018 г. както и в последното му издание на голям екран - "Френският бюлетин".

Всеки нов филм на Уес Андерсън е, разбира се, повод за празнуване, но този е двойно по-голям благодарение на звездния (да не говорим и колко обширен) актьорски състав. Той включва много от "редовните заподозрени" - Джейсън Шварцман, Ейдриън Броуди, Уилям Дефо, Джефри Райт, Тилда Суинтън, Джеф Голдблум, Едуард Нортън, Лив Шрайбър, Стивън Парк, Тони Револори и Рупърт Френд – но също и вълнуващ списък от новодошли в неговия бонбонено оцветен свят. Сред тях са Марго Роби, Том Ханкс, Рита Уилсън, Мая Хоук, Стив Карел, Мат Дилън и Хонг Чау. Ако това не е достатъчно, имаме и Скарлет Йохансон и Брайън Кранстън, които ще направят актьорския си дебют във филм на Уес Андерсън, след като и двамата озвучават героите в Isle of Dogs.

Йохансон е особено впечатляваща в първия трейлър, който светът видя вчера, 29-ти март, като задава тона на основните сюжетни точки във филма. Очевидно става дума за няколко семейства, които се събират в Астероид Сити за конгреса, а Йохансон е  разкошна с петдесетарската си пикси прическа и перфектни червени устни, играейки магнетична филмова звезда. В този момент изглежда, че извънземни влизат в контакт със земляните и градът се превръща в карантинна зона. „Не ми харесва начинът, по който то ни гледа, извънземното. Сякаш сме обречени“, казва героят на Джейсън Шварцман. „Може би сме“, безразлично отговаря Йохансон.

Asteroid City трябва да излезе на 16 юни 2023 г. Освен това почитателите на Андерсън няма да чакат дълго, за да видят още неща от режисьора: той е в процес на подготовка на The Wonderful Story of Henry Sugar на Netflix, адаптация на Роалд Дал с участието на Бенедикт Къмбърбач, Ралф Файнс, Дев Пател, Бен Кингсли и Ричард Айоаде . Надяваме се, че пристъпът на творчество на Андерсън няма да свърши дотук, нито размахът ще намалее.

More Movies & TV