Следва

Micro French - много приятният нов маникюр на Дженифър Лопес

Мяу: Balenciaga пусна балеринки за мъже, казват се Леополд

Френската модна къща Balenciaga пусна сатенени балеринки за господата, като част от пролетната си колекция. Кампанията с мъжки модел в ярки цвички предизвика дискусии в мрежата, съвсем нормално 

 

Shopping преди 11 месеца

Балетните пантофки от визуално изхабен сатен вече се предлагат на уебсайта на марката за $925 в размери от 39 до 46. Моделът е представен в черно, тюркоазено и бежово под името Men's Leopold Ballerina и е предназначен за мъже или жени с подобен размер на крака.

Балетните обувки, или по-скоро фактът, че мъж ги представя в рекламна кампания на сайта, развълнува някои потребители. Мнозина не разбират за кого точно творческият директор на Balenciaga Демна Гвасалия създава чифта, който по принцип носят предимно млади момичета. Очевидно мнозина са забравили за съществуването на мъже балетисти, които използват такива обувки за танците си на сцената и за тренировки. А също и за дългосрочното желание на дизайнерите да се отдалечат от половите стереотипи.

"Всеки може да разпознае балерината в себе си с Balenciaga, така че Leopold Ballerina за 925 долара съвсем нормално идва в размер до 46 и се рекламира от мъжки модел", пишат в телеграм. 

И още: "Все пак това са мъжки или дамски балетни пантофки. Balenciaga отново вади всички от зоната им на комфорт, като показа грамадни кадифени обувки за сума от почти хиляда долара. Каталогът на марката зачерква последната надежда, ако някой я е имал, че даден артикул трябва да е предназначен само за момичета или обратното". стилизирайки нови обувки само за момчета , Е, за момичета с размер 39-40 като Настя Ивлеева,

Balenciaga, между другото, далеч не е първата марка, която показва мъже в балетни цвички в света на модата. На Седмицата на модата в Лондон 2021 дизайнерката Моли Годард представи новата си пролетна колекция, в която моделът дефилира по пистата в червени кожени балеринки с връзки около глезена. Същото се случи две години по-рано на шоуто на Боде.


Molly Godard, Пролет/Лято 2022


Bode, Пролет/Лято 2020 

More Shopping