Следва

4 х 24: Кейти Пери жонглира със стила - сменя визиите на всеки 6 часа

От първата среща до пръстена: колко трябва да чакаме, за да се омъжим за принц

Разчитаме на примера на няколко броя кралици, принцеси и херцогини

 

Celebrities преди 11 месеца

В първото си съвместно интервю през 2017 г. принц Хари и Меган Маркъл признаха, че е изминала около година и половина от срещата до годежа им. „За много хора това е доста скоро“, коментира скептично интервюиращият. Очевидно обаче двойката се е опознала достатъчно в това време, за да свърже съдбите си в брак.

Както показва практиката, „времето на изчакване“ за принца от година и половина е, по стандартите на двореца, наистина доста бързо. Защото, има жени в съвременните династии, които чакат желания пръстен в продължение на десетилетия. И така, разкриваме числата, броим и правим класация - от булките с "дълъг период на изчакване" до най-ефективните.

Камила, херцогиня на Корнуол тогава, днес Кралица-консорт

Съпруг: Чарлз, принц на Уелс, днес крал
Време: 35 години

Това наистина е една любовна история, преживяла много. Казват, че когато за първи път среща Камила през 1970 г., принцът на Уелс се влюбва в нея веднага и завинаги. По пътя към своето щастие всеки от тях преживява по един токсичен брак, платен със собствената репутация и, без преувеличение, с пожертвани най-хубавите години от живота. Но, въпреки цялата дълга и сложна одисея, през 2005 г. годежът, а след него и сватбата, се състояха бляскаво, отбелязвайки началото на един спокоен, благороден и изпълнен с любов съюз (вижте още: Големите любовни истории: Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс). 

Джетсун Пема Уангчук, съпруга на краля на Бутан

Съпруг: Джигме Кхесар Намгял Вангчук, крал на Бутан
Време: 14 години

Историята на красивата Джетсун - или както я наричат ​​още "азиатската Кейт Мидълтън" - наистина прилича на приказка. Двамата се срещат за пръв път, когато момичето е само на седем, което не пречи на престолонаследника, който тогава е на 17, да се пошегува, че някой ден това момиче, което в онзи момент се интересува само от кукли, ще стане негова съпруга. Кой би предположил, че пророчеството на краля ще се сбъдне. През 2011 г. двамата се срещат отново, Джетсун е вече на 21 и този път пред Джигме няма никакви възрастови или други препятствия. Кралската сватба се състои същата година, но формално фактът остава: изминали са 14 години от първата среща и беглия намек за годеж. 

Шарлийн, принцеса на Монако

Съпруг: Алберт II, принц на Монако
Време: 11 години

Бившата плувкиня от далечна Южна Африка, уви, не повтори съдбата на известната си свекърва Грейс Кели, която чака пръстена само шест месеца. Шарлийн Уитсток получава предложение за брак от Алберт II 11 години след срещата им, но изглежда, че техният съюз, въпреки многото препятствия, има по-големи перспективи за щастие от брака на Грейс Кели и принц Рение (прочетете още: Развод или временни проблеми: какво се случва с княжеския брак в Монако).

Катрин, херцогиня на Кеймбридж тогава, днес принцеса на Уелс

Съпруг: Уилям, херцог на Кеймбридж
Време: 9 години

Да, в младостта си, двамата принцове определено обичат да държат любовните си завоевания в статута на „приятелки“. В този смисъл мис Маркъл е много по-щастлива: тя среща своя принц на вече съзнателна възраст. Кейт и Уилям започват да се срещат още в студентските години, като във връзката им има както възходи, така и падения, но спортната издръжливост на Кейт взема своето: през 2010 г. вече улегналият принц Уилям най-накрая подари прочутия сапфирен пръстен на майка си на своята вярна приятелка, а няколко месеца по-късно я отведе до олтара (прочетете също: Историята на най-великия годежен пръстен в света - сапиференото съвършенство на Даяна и Кейт Мидълтън).

София, херцогиня на Вермланд

Съпруг: Карл Филип, принц на Швеция
Време: 4 години

Тя работи като модел за мъжки списания, но тази репутация не успява да й попречи да се омъжи за принц. Вярно е, че отнема сравнително дълго време да изчака любимият й най-накрая да предприеме решителното действие: двойката обявява годежа си четири години след началото на връзката (прочетете още: Дефиле към властта: моделите, пленили сърцата на принцове и политици).

Мери, престолонаследница на Дания

Съпруг: Фредерик, престолонаследник на Дания
Време: 3 години

Кой би си помислил, че наследникът на датския трон, освен всичко друго чуден хубавец, който познава всяка красавица в кралството, всяка от които пък мечтае за сърцето му, ще се влюби в обикновено момиче от Австралия, с което се запознава по време на Олимпийските игри в Сидни. На Мери са й нужни 3 години, за да укроти опърничавия: казват, че нейната издръжливост и твърда ръка й позволяват да се превърне в любимка на кралица Маргрете и следователно желаната снаха в датския кралски двор.

Мари, принцеса на Дания

Съпруг: Йоаким, принц на Дания
Време: 2 години

Датският принц Йоаким се разведе с първата си съпруга Александра през април 2005 г., а още през август журналисти забелязаха, че аристократът прекарва почивката си в Авиньон в компанията на очарователна французойка на име Мари. Двойката не крие връзката си, а много скоро новата любима на принца намира общ език с бившата съпруга на Йоаким и с децата от първия му брак, както и с цялото кралско семейство, така че красивият принц не чака дълго и още през октомври 2007 г. прави предложение за брак на парижанката (вижте още: Дързост и красота: датският принц Йоаким влюбен в съпругата на брат си).

Максима, кралица на Холандия

Съпруг: Вилем-Александър, крал на Холандия
Време: 2 години

Запознават се по време на карнавала в Севиля, Испания, на частно парти. Тя е обикновено аржентинско момиче, той - наследникът на холандския трон, който обаче по време на запознанството им предпочита да скрие титлата си. Двамата се харесват на мига и единодушно решават да продължат връзката от разстояние (напомня ли ви на някого?). Любовта става все по-силна и накрая Максима, зарязвайки всичко останало, заминава за Европа - за да бъде по-близо до любимия и да се омъжи за него две години по-късно (вижте още: Като станем кралици, искаме да сме Максима - шармантното й обличане е магия). 

Мете-Марит, принцеса на Норвегия

Съпруг: Хокон, престолонаследник на Норвегия
Време: 1 година

Срещат се случайно на гости на общи приятели през 1999 г. и се влюбват от пръв поглед. Зад гърба на Мете-Марит, обикновена сервитьорка в един от ресторантите в Осло, лежи един съвсем некралски багаж от миналото: опити с наркотици, провален брак и един син. Но след като веднъж среща величествената блондинка, принц Хокон вече не вижда никоя друга в ролята на своя съпруга. В тази приказка за Пепеляшка любовта побеждава и на 1 декември 2000 г. двойката официално обявява годежа си. 

Летисия, кралица на Испания

Съпруг: Фелипе, крал на Испания
Време: 11 месеца

Кралското семейство на Испания обяви годежа на принц Фелипе и журналистката Летисия Ортис на 1 ноември 2003 г., което, трябва да признаем, беше голяма изненада за целия свят. Нищо чудно: до този ден те никога не са засичани заедно, въпреки че влюбените се срещат от почти година. Твърди се, че Фелипе харесал Летисия, когато тя го интервюира след катастрофата на петролния танкер "Престиж" край бреговете на Галисия на 19 ноември 2002 г. Между тях започва любовна афера, която младите хора усърдно пазят до преломния момент, в който принцът на Астурия не осъзнава, че Летисия е жената на мечтите му (вижте още: Кралски гамбит: еволюцията на Летисия Ортис за 16-те години с Филип VI).

Рания, кралица на Йордания

Съпруг : Абдула II, крал на Йордания
Време: 2 месеца

22-годишната Рания Фейсал ал-Ясин се присъединява към Citibank Amman, за да изгради кариера в бизнеса, но вместо това се оказа йорданска кралица. По-скоро я намират - сестрата и зетят на Абдула са официалните собственици на банката и толкова харесват младата и амбициозна Рания, че през януари 1993 г. принцеса Айша кани палестинката на семейна вечеря. По щастливо стечение на обстоятелствата присъства и нейният брат, престолонаследникът принц Абдула, който същия ден е във военен отпуск. Това е любов от пръв поглед: Рания толкова силно очарова кралския потомък с красотата и ума си, че той не мисли дълго. Само след 2 (!) месеца Абдула предлага брак на Рания (вижте още: Щрак, fashion на портрет: Рания ал-Абдула).  

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.