Следва

Love to Quote: "Съветът, който бих дал на някого, е да не приема съвети от никого"- Еди Мърфи, роден днес

Уикенд наръчник: най-добрите документалки в Netflix сега

Ако търсите документален филм, който да доминира, ако не в живота ви, то поне през уикенд, Netflix предлага отлични опции

Movies & TV преди 11 месеца

Обичаме фикцията, но понякога много ни се гледат филми, отразяващи действителни събития, а Netflix определено е мястото, където можем да намерим много такива, и то добри. Платформата предлага отличен избор от криминални трилъри, екологични експозиции, задълбочени разследвания на социални и политически проблеми. От награждавани филми до по-малко известни, заглавията, които ви предлагаме, със сигурност ще ви оставят с нова гледна точка за света.

Тъй като поп културата е много в наш интерес, забелязваме страхотни документални филми за Тейлър Суифт, Дженифър Лопес, Памела Андерсън и Бионсе.

И така, поред, някои препоръки за предстоящия, пък и след него, празнични уикенди, защото тези продукции са ни много любими:

Pamela, a love story

Историята на живота на Памела Андерсън е била обект на много изследвания и често е използвана без нейно разрешение за сензационни истории и печалби от други хора. Този документален филм, направен с Netflix, е разказ от нейната гледна точка, изследвайки кариерата ѝ от модел на Playboy до днес, през връзката ѝ с Томи Лий, скандалната секс лента и реакцията ѝ към "Пам и Томи" на Hulu. Лентата включва интимни интервюта и изяви на децата ѝ, и най-важното, разрешението на Андерсън.

Girl in the Picture

„Момиче на снимката“ е документален филм за реални престъпления, който обхваща историята на Тоня Хюз, наричана още Шарън Маршал. Тоня е отвлечена от Франклин Делано Флойд, който я отглежда като своя дъщеря - преди да се ожени за нея. Твърди се, че Тоня е била убита, след като е блъсната от кола в Оклахома Сити през 1990 г., оставяйки сираче - син на име Майкъл, който обаче не е признат да неин син. Лентата проследява разплитането на многото престъпления на Флойд и факта, че той се укрива като беглец от Джорджия от 1973 г.

Halftime

Този документален филм предлага поглед зад кулисите на представянето на Дженифър Лопес на Super Bowl LIV през 2020 г. заедно с Шакира. Филмът включва личните и професионални предизвикателства, пред които е изправена Джей Ло в навечерието на представлението, включително интензивното дебнене на медиите и натиска да се представи невероятно запомнящо се на шоуто. Впечатлени сме и силно ви го препоръчваме.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives

„Кралицата на веганите“ Сарма Мелнгаилис е известна със своите рецепти и веган ресторант, който привличаше знаменитости от цял свят. После тя среща мъж и... Тази документална поредица показва как Мелнгайлис се поддава на манипулациите на Шейн Фокс, човек, който обещава безсмъртие (на нея и кучето й). Скоро животът ѝ се разпада.

The Tinder Swindler

Скандалният Саймън Левиев е професионалист в това да накара жените да му се доверят след съвпадение в приложението за запознанства Tinder. Той твърди, че е наследник на диамантен магнат и изглежда успява да подкрепи тези твърдения със скандалното си богатство. Изведнъж обаче се оказва, че се нуждае от малък заем. Филмът обяснява как някой може да бъде перфектно манипулиран от безсъвестен измамник при правилните обстоятелства.

Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed

Повечето хора свързват Боб Рос с „щастливи малки дървета“, но историята зад кулисите рисува съвсем различна картина. Слава богу, този документален филм няма да съсипе представата ви за г-н Рос, но ще хвърли светлина върху разрушителния ефект, който парите могат да имат върху хората, след като човекът, когото са обичали, си отиде.

Homecoming: A Film by Beyoncé

Ако искате да преживеете един наистина исторически момент на Coachella, гледайте този документален филм на Бионсе и нейното представяне на фестивала през 2018 г. Лентата доказва защо Бионсе, а не някой друг, е кралицата на попа. 

Miss Americana

В този филм от 2020 г. Тейлър Суифт разказва своята история на славата, как използва собствената си сила и защо най-накрая се е осмелила да говори за това, в което вярва. Ще видите една до болка искрена Тейлър, която истински гори в това, което прави, и на сцената, и в живота.

More Movies & TV