Следва

"Демотивиращо е": Аштън Къчър и Мила Кунис няма да оставят състоянието си на децата

Гуинет Полтроу в съда - "тихият лукс" at its best

Гуинет Полтроу, обвинена в причиняване на вреда поради небрежност, бе принудена да се явява в съдебната зала всеки ден през последната седмица. В социалните мрежи активно се обсъждат не само показанията на актрисата, които моментално се превръщат в меме, но и нейният гардероб

 

Celebrities преди 11 месеца

Появите на звездата се следят под лупа на потребителите, а модните критици веднага отнесоха излизанията й като „тих лукс“ и „стил богата майка“. В социалните мрежи стилът й пък директно влезе в категорията "тежък лукс". Полтроу носи привидно семпли и базови дрехи, без крещящи лога или щампи, но луксозният сегмент - от The Row и Prada до Celine и Loro Piana, буквално крещи за богатство, поне на запознатите. Мисис Полтроу активно допълва на вид спокойните тоалети със скъпи аксесоари, предимно златни бижута.

В първия ден от изслушването Гуинет се появи в съдебната зала в млечен кашмирен пуловер Loro Piana (1330 долара). Италианската марка, специализирана в кашмир, е известна още като "Uniqlo за милиардери". Актрисата го допълни с широки панталони, ботуши Celine за 1200 долара и тъмнозелено палто от бранда на сестрите Олсън The Row с цена от 4800 долара. Феновете бяха особено впечатлени от авиаторски очила Ray-Ban в стила на 70-те години, същите като на серийния маниак Джефри Дамър. Критики заваляха начаса (прочетете също: Ректална озонотерапия, костен бульон и кафе или целина сутрин: Гуинет Полтроу в ритуали). 

"Гуинет Полтроу отново е обект на омраза в мрежата. Този път заради избора на очила, безумно подобни на тези, носени от отвратителния маниак Джефри Дамър, същият, за който Netflix направи хайп сериал", пишат в телеграм. 

Процесът се води в Юта, а 76-годишната жертва Тери Сандерсън търси обезщетение от 300 000 долара от актрисата за това, че тя го блъска в ски курорта Deer Valley в Парк Сити през 2016 г. Актрисата отрича вина и обвинява пенсионера, че иска да осребри нейната слава и богатство (още: Да или Не: На Гуинет черният бански за 635 лева?).

На втория ден от процеса Гуинет се появи в съдебната зала в бяла жилетка от собствената си марка G Label by Goop на стойност около 540 долара и масивни златни бижута от бижутерската къща Foundrae.

На третия ден актрисата смени уютния кашмирен пуловер и жилетка с по-официално сиво сако. Според наблюдаващите процеса в детайл, това е намек, че делото в съда набира скорост.

Актрисата омекоти визията с топ от тънко плетиво под сакото и отново много златни бижута. Като аксесоар, екологично активната Гуинет носи навсякъде със себе си стъклена бутилка вода и кожен тефтер Smythson за 250 долара.

На четвъртия ден от процеса, по време на показанията си, Гуинет Полтроу обвини Тери Сандерсън в сексуален тормоз. Според нея, възрастният мъж нарочно се е натъкнал на актрисата и е бил буквално „между краката й“.

Този път тя влезе в съдебната зала в поло джъмпър от собствената си марка G Label by Goop, черна миди пола и груби боти Prada за 1450 долара. 

По време на показанията си Гуинет произнесе фраза, която мигновено стана вирусна в мрежата. Попитана колко щети е понесла заради сблъсъка с пенсионера, актрисата отговори: „Ами загубих половин ден на ски“.

На следващия ден Гуинет отговаряше на въпросите на съдията в сходен тоалет - същите ботуши Prada, но комбинирани с по-бухнала дълга пола и бяла риза, облечена под жилетка.

На шестия ден актрисата реши да омекоти визията и заложи на светлорозова блуза с панделка, широки кожени панталони и ботуши Celine, влезли в историята още в първия ден. 

Съдебното дело приключи на 30 март и, според заключението на съдебния състав, Гуинет е невинна. Вината за инцидента е на Тери Сандърсън, който бе осъден да плати обезщетение на актрисата, възлизащо на символичния един долар.  

Междувременно, макар че актрисата активно защити честта и достойнството си, в мрежата нейните "тихо луксозни" тоалети се ротират в десетки мемета. Потребителите смятат, че явяването на Гуинет в съда е идеално за новата рекламна кампания на парфюма Gucci Guilty (вероятно поради превода на думата guilty - "виновен"). 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 8 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.