Следва

Домът на Серж Генсбур се превръща в музей

Love to Quote: "Съветът, който бих дал на някого, е да не приема съвети от никого"- Еди Мърфи, роден днес

Актьорът навършва 62 днес

People of art преди 1 година

Днес, 3 април, Царят на комедията Еди Мърфи става на 62. “Смахнатият професор” винаги ни е разсмивал до сълзи, но този път ще ви предложим нещо малко по-сериозно. Кой всъщност е Еди Мърфи - човекът, не актьорът? Ето какво има да ни каже…

Съветът, който бих дал на някого, е да не приема съвети от никого.

Искам да правя само това, което наистина искам; иначе просто ще седя тук и ще свиря на китара цял ден.

Прекарах 30-те си години в поправяне на всичко, което развалих през 20-те.

Направил съм 30 филма и в по-голямата си част филмите ми работят. В бизнеса, където успехът е изключение, а не правило, в повечето случаи съм бил успешен.

Всяко лошо решение, което съм взимал, се основава на пари.

Всяко вдъхновение идва от висша сила. Тялото е черупка. Творческото е от Бог – вие чувате гласове, всеки ги чува. Когато остареете, го наричате интуиция.

Искам жена, която може да събуди интелекта ми така, както слабините ми.

Цветята са най-бързият път към сърцето на жената. Е, всъщност най-бързият начин е през гръдния ѝ кош, но цветята са много по-подредени.

Спокоен съм за кариерата си. Правя филми повече от 20 години, така че си спечелих поне правото да се отпусна.

Създаването на филми отнема време и е скучно. Прекарвате по-голямата част от времето си в чакане между дублите. Това е като голяма машина, която се движи бавно.

Ако си артист от много, много дълго време, това престава да бъде представление. Вече не играя. Разкривам се пред публиката. Показвам й част от мен. Това вече не е шоу.

Най-добрият начин да нараниш богатите хора е като ги превърнеш в бедни.

Всичко, към което трябва да придобиете вкус, не е предназначено да бъде изядено.

Не можеш да позволиш на хубавите неща, които хората казват за теб, да те накарат да се почувстваш твърде добре, защото така ще позволиш и на лошите неща, които изричат по твой адрес, да те накарат да се почувстваш зле.

Аз съм просто човек. Мисля, че хората реагират на нещо друго, когато ме видят. Те не реагират на мен, Еди Мърфи. Те дори не ме познават. Това е просто късмет и Бога в мен.

Всички хора са скулптори, постоянно отрязват нежеланите части от живота си, опитвайки се да създадат своята представа за шедьовър.

В моя квартал отваряме вратите си с: Кой е?

Как музиката без никакви думи може да те накара да мислиш? Слушам джаз, когато правя нещо друго. Използвам го за фонова музика, не просто сядам и се концентрирам върху него. Текстове, думи – това ме кара да мисля.

Винаги са се писали много негативни неща за мен. Затова не обръщам внимание на критиците. Никога не са харесвали нищо, което съм правил. Какво знаят критиците? Важен е начинът, по който публиката реагира.

Белите хора не могат да танцуват. Не съм расист, вярно е. Точно както когато белите хора казват, че черните имат големи устни, това не е расистко, а е вярно. Черните имат големи устни, белите не могат да танцуват. За някои братя, които влизат в клуба, белите хора си казват: “Какво правят тези негри тук?” Те ви гледат как танцуват. А ти си мислиш за тях: виж ги, всички стъпват по краката на хората и се удрят един друг.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра