Следва

Хубавото момче на мама Парис се показа в нежна фотосесия

Голи на вечеря: Чарли Ан Макс, жените на масата без дрехи и каква всъщност е идеята

В началото на март моделът, художник и заклет нудист Чарли Ан Макс организира вечеря, на която гостите могат да присъстват само след личното й одобрение, а голотата и вегетарианското меню са основните две правила

 

All About Life преди 1 година



Füde Dinner Experience е нов формат на споделени вечери в Ню Йорк, отворен за участници, готови да прекарат времето си в компанията на непознати, напълно голи хора. Всеки, който иска да присъства на вечеря като тази, изпраща на Чарли заявление с попълнен въпросник, плаща 88 долара, т.е. около 150 лева, идва в определеното време и първото нещо, което прави, е да се съблече.

„Това е голо веганско парти с куп непознати“, описва накратко събитието The New York Times .

Чарли Макс измисля този формат още през 2020 г., за да съчетае двете си големи любови – готвенето и голотата. Но за първи път се разголва на публично място през 2014 г. - когато заедно със съквартирантите си в Бруклин се съблича и прави шумно парти.

Първото "голо" събитие на Чарли е вечер с рисуване в Лос Анджелис. Тогава тя прави грешката да направи голотата незадължителна. Това затруднява хората да се съблекат, докато околните са все още с дрехите си.

Füde Dinner Experience първоначално са само с покана, но по-късно стават много популярни в  Instagram и от уста на уста. Сега Чарли има много заявки от потребители от цял ​​свят и, макар че засега вечерите не й носят доходи, в бъдеще основателката планира да инкасира приходи от тях. В допълнение към Füde Dinner Experience, Макс създава и Füde Breath-work Experiences (дихателни практики с голи непознати) и Füde Clay Experiences, голи скулптури.

На вечерите присъстват предимно жени от 20 до 50 години, които имат свои собствени причини да посещават подобни събития. 41-годишната Розалин например споделя, че се опитва да възстанови връзката си с тялото си, което се е променило много след раждането на първото й дете година по-рано. 

Според твореца за всеки гост "голата вечеря" има специално значение. Някой иска да научи как да възприема тялото си по-добре, друг - да намери освободени приятели.

21-годишната Катрин Фракароли, посетител на последния Füde Dinner Experience, не успява да се съблече напълно и остава по бели чорапи, защото така се чувства „комфортно“, а Стефани Урибе от Никарагуа е сигурна, че „голотата позволява да общуваме по различен начин, да премахнем наложеното от патриархата, например свръхсексуалността или хиперсексуалността".

Вечерята Füde не е само за жени. За да участва мъж обаче, предишен гост трябва да гарантира за него, а Чарли лично трябва да се убеди в „добрите му намерения". Всички потенциални гости също трябва честно да отговорят, ако имат „каквито и да било предишни инциденти, които могат да се считат за неуместни или неуважителни по време на събитието в голо или полуголо състояние“. Организаторът се доверява на думата на участника.

„Просто искам да се уверя, че сте в безопасност и че намеренията ви да влезете в това пространство са чисти".

Всяка вечеря има определена тема, като например „Обичайте себе си“ или „Муза“. Темата на последната вечеря Füde беше: „Приемане на вътрешните ви ритми: за тези, които искат да се свържат с менструалния си цикъл“.

Момичетата се събраха на маса, покрита с копринени покривки, свещи и вегетариански ястия (менюто за вечерта включваше супа от моркови и джинджифил, пълнени чушки с киноа и мус от какао и малини от авокадо). Вечерта започна с дихателни практики, а на вечеря гостите обсъждаха времето, менструацията и други теми. Някои говориха за рисуване с пръсти с менструалната си кръв, няколко члена решиха, че биха искали да опитат и те. Друга участничка изрази недоволство от факта, че менструалният и лунният й цикъл не съвпадат, разказват присъствали колеги от The New York Times.

Събитието веднага предизвика десетки коментари: 

"Това може да се случи само в Америка!"

„Сред посетителите са предимно жени, мъжете са разрешени, но ви трябва поръчител измежду миналите участници. Списъкът с теми на масата обаче включва рисуване с менструална кръв, така че е малко вероятно мъжете да успеят да продължат разговора". 

"След час съзнателна работа върху дишането, жените се събират на маса за вечеря, покрита с коприна, сухи цветя и чаши с форма на дупе и обсъждат менструацията. Очевидно трябва да гледаме на веганите с повишено внимание". 

А ето я и дамата, дръзнала да организира голите вечери, Чарли Макс, която е и модел: 

 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 17 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 17 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.