Следва

След Оскарите, време е за Кан - Мишел Йео с поредна награда

Ален Делон разпродава частната си колекция с картини

„Тези произведения ме придружаваха през много години и бяха част от живота ми.“ - Ален Делон

People of art преди 1 година

Чудовището на френското кино ще предложи на търг този юни частната си колекция с картини, сред които творби на Делакроа, Коро, Миле и Веронези. Повече от 80 произведения на изкуството ще напуснат дома му и вече търсят своя нов собственик.

87-годишният Делон, превърнал се в едно от въплъщенията на френския стил през 60-те години, с роли в култови филми като “Басейнът”, “Леопардът”, Борсалино”, за втори път се разделя с ценни за него предмети. През 2016 г. Ален Делон продаде колекциите си от кръстове, ръчни часовници и оръжия. Между продадените вещи имаше и колекция от бронзови скулптури на Рембранд Бугати, която се радваше на голям успех.

Неговата колекция от произведения на изкуството се оценява между 4 и 5 милиона евро. Произведенията ще бъдат показани в Ню Йорк, Хонконг, Женева, Лондон и Париж, преди да отидат на търг на 22 юни.(Вижте още: "Домът на Серж Генсбур се превръща в музей")

„Купих първата си рисунка през 1964 г. в Лондон. През годините се сдобих с още рисунки, портрети и скулптури, които ме трогнаха, говореха ми и дори от време на време ме утешаваха“, казва актьорът в каталога на аукционната къща "Бонам-Корнет дьо Сен Сир" в Париж.

Сред експонатите са маслена картина на Раул Дюфи на стойност между 600 000 и 800 000 евро и портрет на Делакроа от 1825 г. на стойност до 600 000 евро.

„Някои хора купуват коли, други ходят при курви – предпочитам портрети“, каза той каза пред в. "Монд" през 2007 г. „Купувах от страст, никога за инвестиция.“

Четете още: Истории от живота: Делон, Шнайдер и Натали - трагичното трио, донесло толкова много тъга >>>

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра