Следва

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Ухаеш прекрасно или как да нанасяме парфюма интелигентно

4 златни съвета, защото няма значение, че парфюмът ви е "златен", ако не ги следвате 

Body преди 11 месеца

Ароматите са нещо изключително важно, за да ги неглижираме. Различните ухания или, по-директното, миризми, влияят силно на мозъка, съответно на емоциите, нагласите, симпатиите и антипатиите, на всичко. И така, избрали сте уханието, с което се идентифицирате. Как да направите въздействието му по-силно и по-ваше?  

Вероятно познавате някой, който мирише прекрасно всеки път, когато се видите, и чийто аромат винаги е запомнящ се, но не и натрапчив. Често сме се питали – как се постига този изключително успешен ефект. Защото е твърде лесно да залитнем между двете крайности – да се полеем с парфюм до пълен ужас на околните или да сложим толкова малко, че да няма никакъв смисъл от упражнението. 

Ненатрапчив, но дълготраен и идентифициращ личността аромат! Ето как да го постигнете - от точките на пулса до beauty рутината.

Истината е, че трайният аромат не зависи от използваното количество, а от правилното нанасяне върху съответни зони на тялото и от правилния момент в beauty рутината. Ето и 4-те съвета, които ще ви помогнат да подчините парфюма на своите, и неговите, цели по най-добрия начин. 

1. Парфюм веднага след душ!

Доста хора слагат парфюма като последна стъпка от beauty рутината си. Преди да излязат от вкъщи пръскат кожата, косата и дрехите, мислейки, че това е най-добрият начин, за да издържи възможно по-дълго. Грешка: ароматът се отделя по-интензивно, когато се нанесе директно след душ върху току що подсушена кожа. Добре е да намажете лосиона за тяло преди парфюма, но за това ще говорим по-надолу. Парфюмът усеща ли се дори през дрехите? Абсолютно да. Но все пак можете накрая да пръснете веднъж, за да засилите интензитета.

2. Стъпка 1 – лосион. Стъпка 2 - парфюм.

Сухата кожа поглъща аромата, пречейки му да разгърне пълния си потенциал. Много по-добре е да нанесете лосион преди парфюма. Препоръчително е лосионът да е без аромат, за да не се бие с този на парфюма. Напръскайте върху така наречените пулсови точки. Това са китките, гънките на ръцете, шията и ушите. Топлотата на тялото се излъчва най-силно в тези точки, което прави парфюма по-осезаем.

3. Парфюм върху пъпа? Сериозно ли?

Сред пулсовите точки има още една, за която никой не се сеща – пъпът. Разположен в центъра на тялото, той се затопля особено интензивно и заради това ароматите се развиват перфектно в тази точка. Факт е, че коремът най-често е покрит с дрехи, но това не е недостатък, тъй като кара парфюмните молекули да не се изпаряват бързо (четете още: Защо е важно да почиствате… пъпа си).

4. Не пръскайте нормален парфюм върху косата

Няма съмнение, че косата е перфектен носител на парфюм: когато вятърът развее кичури от косата или пък прокарате пръсти през нея, ароматът се усеща силно. Но поради голямото количество алкохол, косата се изсушава. Ето защо е по-добре да си набавите специален парфюм, предназначен за коса. Той не съдържа алкохол или ако съдържа, то е в много по-малка доза и защитава косата от загуба на хидратация. Някои парфюми за коса съдържат и подхранващи масла, които придават допълнителен блясък (вижте още: От P50 до парфюма: Емили Ратайковски споделя зимната си рутина за красота). 

More Body