Следва

Овиди и "Плътта е тъжна, уви": "Мъжете твърдят, че срокът на годност не е важен, но бързат да си доставят свеж продукт"

Официалният плакат на 76-ия филмов фестивал в Кан с Катрин Деньов

Супер красив, официалният постер, който бе показан току що, бележи 76-ото издание на филмовия фестивал в Кан, и символизира неопределимата и вечна красота на френската жена. За да бележи великолепното събитие е избрана, млада, чувствена и непреходна, голямата Катрин Деньов 

 

Movies & TV преди 11 месеца

На плаката е черно-бял кадър на Деньов от филма "Капитулация" на режисьора Ален Кавалие. Във филма от 1968 г. Катрин Деньов играе ролята на Люсил, която организаторите на фестивала описват като живееща "светски и повърхностен живот, с нотка лекота и вкус към лукса, а сърцето й бие трескаво, припряно, страстно".

„Безкомпромисна и винаги в хармония с убежденията си, дори и да върви срещу течението на времето“, казват организаторите на фестивала за самата Катрин Деньов.

Известна с филмите "Отвращение", "Шербурските чадъри", "Дневна красавица" и десетки други, Катрин Деньов е муза на режисьори като Жак Деми, Франсоа Трюфо, Марко Ферери, Мануел де Оливейра и др. Деньов е вицепрезидент на журито на филмовия фестивал в Кан през 1994 г. (оглавявано от Клинт Истууд), когато "Криминале" печели Златната палма. През 2008 г. Деньов получава специална награда на филмовия фестивал в Кан.

Едновременно бе анонсиран и закриващият филм на фестивала: анимационният филм "Елементарно" на Pixar. За откриващата вечер лентата е ясна: на 16 май вечерта публиката ще види за първи път от три години насам филм с Джони Деп - биографичната драма "Жана дьо Бари". 

Преди седмица филмовият фестивал в Кан обяви основната програма, която включва 19 филма на режисьори от различни страни. Сред тях са „Астероиден град“ на Уес Андерсън, „Перфектни дни“ на немския режисьор Вим Вендерс, „Мъртви листа“ на финландския режисьор Аки Каурисмаки и др. Извън конкурсната програма фестивалът ще прожектира Killers of the Flower Moon на Мартин Скорсезе, новия филм на Джеймс Манголд "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" и сериала The Idol с участието на Лили-Роуз Деп и The Weeknd от създателя на Euphoria Сам Левинсън (четете още: Кан 2023: 11-те филма, които всички чакат и защо). Рубен Йостлунд ще председателства журито.  

More Movies & TV