Следва

We Love: корицата на Vogue Чехословакия и Happy is Now

Новината за новото противозачатъчно хапче за мъже подлуди света, мненията - полярни

Добре, добре, щом сте съгласни да предпазите света от появата на поредния му обитател, имаме добра новина: мъжкото хапче е почти тук. Точно като при понятията „женски футбол" и „жени лидери", това хапче има представка с думата „мъжки", за да сигнализира, че не е нормалното, а е нещо различно – дори малко шантаво!

 

Health преди 11 месеца

Откровение в света на здравеопазването и науката – разработва се ново нехормонално противозачатъчно хапче за мъже по поръчка. Хапчето възпира сперматозоидите да се движат в рамките на няколко часа – достатъчно дълго, за да им попречи да достигнат до яйцеклетката. Въпреки че са необходими повече тестове (чували сме това и преди), идеята е, че мъжете могат да приемат хапчето един час преди секс, за да предотвратят зачеването. Най-добрата част е, че за разлика от женското хапче, мъжката версия изобщо не повлиява на техните хормони. За разлика от стероидите за увеличаване на мускулите или нещо подобно. Това няма да ги накара да дебелеят, да са тъжни или да се чувстват емоционално нестабилни, както става при момичетата. Освен това няма да причини чувствителност на гърдите, гадене, главоболие и понякога рак. Така че това е предимство!

За хората, които обичат секса, но не искат да стават родители, това е добра новина, нали? Очевидно не. Реакциите в Twitter са разнопосочни. Един потребител ясно изрази своята гледна точка, като каза: „Бляк, това хапче за мъжка контрацепция е най-глупавото нещо, което съществува. Защото веднага след като мъжът го вземе, той трябва да прави секс в рамките на 3 часа, за да ги има тези 91% ефективност. Буквално най-непривлекателното нещо е планираният и принуден секс. Това хапче ще причини повече вреда, отколкото полза. Оказва се, че контрацепцията е непривлекателна и, което е още по-лошо, вреди на секси настроението. Кой би предположил?" 

Друг потребител вижда положителната страна: „Аз съм изцяло за мъжко противозачатъчно хапче. 1. Докато то не съществува, жените имат сила, която мъжете нямат. На жените с власт очевидно не може да се вярва, като се имат предвид "щастливите" инциденти, които водят до издръжка на деца. 2. Това ще намали броя на абортите значително".  

Разбира се, не само мъжете обсъждат новината. Много жени се притесняват, че не може да се разчита на мъжете, че наистина ще вземат хапчето, защото това е голямо неудобство! Една жена твърди, че „трябва да сте в „мозъчна смърт", за да разчитате на мъж за предотвратяване на бременност...". Друга пише: „Всичко, което дава на мъжете контрол върху това дали могат да ни забременят, е добро, но това няма да се хареса на мнозина. Изисква планиране, а ефектът е краткотраен. Няма промяна в играта. Може да се заблуждавате, като си мислите, че тежестта на избягването на бременност е паднала върху жените от зората на времето, но грешите. Всъщност ние сме тези, които държат цялата власт – и можем да я държим на нощното шкафче и да я приемаме всяка сутрин". 

Вместо да празнуват разработването на мъжко хапче като дългоочакван знак за сексуално равенство, някои мъже са съгласни, че тази новина е сирена за свобода. Потребителят @suffragent_ казва, че това означава, че мъжете „най-накрая контролират изхода от своите сексуални контакти" и имат „свобода във връзката".

Загрижените мъже и жени могат да бъдат спокойни, че хапчето все още е в начален етап на разработка. В ранното проучване при мишки, финансирано от Националния институт по здравеопазване на САЩ и публикувано в списание Nature Communications, единична доза от лекарството обездвижва спермата преди, по време и след чифтосване. Ефектът продължава около три часа. До 24 часа изглежда, че е изчезнал напълно със следващата партида сперма, която "плува" нормално.

Въпреки че някои хора с право отбелязват, че мъжете не приличат биологично на мишки чак толкова много, един от учените, д-р Мелани Балбах от Weill Cornell Medicine в Ню Йорк, казва, че мъжкото хапче е обещаващо като обратим, лесен за употреба контрацептив. Все още има дълъг път, преди това хапче да се появи на рафтовете и, за съжаление, не изглежда, че опашката ще бъде много дълга, когато се появи. Да видим... 

More from View Sofia

Клои Кардашян: "Не отслабвам с лекарство за диабетици, всеки ден в 6 сутринта съм на тренировка"

Celebrities преди 1 година

Клои Кардашян публикува поредица ефектни снимки от своя фотосесия за списание Sorbet в социалните мрежи. Кадрите предизвикаха бурна реакция от страна на абонатите на телевизионната звезда, не само положителна.  

Искаме тази книга! Фотографът Дейфид Джоунс снима гуляйджиския Оксфорд през 80-те

All About Life преди 3 години

Всяка от книгите е в лимитиран тираж, доставя се с еднократно подписана тестова лента от отпечатъците, направени от Дейфид за Бодлиевата библиотека в Оксфорд, всички приходи са за Trussell Trust

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.