Следва

Булките на Карл Лагерфелд - София Ричи, Попи Делевин, Кийра Найтли и останалите

7 града в света приютяват втората Valentino Vintage колекция, включваме ги в графика

Второто издание на Valentino Vintage представя подбрани облекла от архивите на Valentino в седем бутика по целия свят

All fashion преди 1 година

Valentino Vintage е инициатива за закупуване на стари дрехи, която връща облеклата обратно към живота

Дрехите са много повече от просто дрехи. Те са визуалната памет на исторически период или начин да съобщите нещо за себе си. Ето защо всяка дреха има своя собствена индивидуалност и място в света и времето. Прелистването на архивите на голяма модна къща е като да преминеш през страниците на книга по история.

Именно на тази основа Valentino стартира Valentino Vintage през 2021 г., проект, който позволява на марката да възстанови миналото си, създавайки кръгова икономика, с оглед на по-устойчив подход. През последните месеци клиентите на модната къща имат възможност да донесат закупените някога дрехи Valentino в избрани винтидж бутици и партньори на инициативата, в замяна на кредит, който да похарчат в магазина след оценка на всяка от тях.

Избраните, вече употребявани дрехи, се пускат отново в продажба в избрани винтидж магазини по целия свят, от Милано до Ню Йорк, през Лос Анджелис и Токио. За това второто издание на проекта ще бъдат включени Париж, Лондон и Сеул, като всеки бутик, избран заради своята отличителна идентичност и уникална колекция, е подкрепен от Valentino с ексклузивна инсталация Valentino Vintage, разказваща повече за историята на модната къща.

Желанието да се подкрепи креативността и новите поколения таланти не е ново за къщата, която приветства Марко Рамбалди и ACT N°1 в официалния си профил в Instagram, като по този начин предлага изключителна видимост на дизайнерите на Made in Italy през последните години. За това издание на проекта Valentino си сътрудничи с 1 Granary, платформата-инкубатор, посветена на новите поколения творци, на които предлага менторски и мрежови проекти, но също така и възможността да се появят в базата данни за таланти, където модните компании могат да избират кого да наемат. 

1 Granary покани своята онлайн общност и седемте училища за изкуство и мода на градовете, в които се намират магазините, показващи дрехите на Valentino Vintage, за да участват в проекта: IED в Милано, Френския институт в Париж, Central Saint Martins в Лондон, Otis College of Art and Design в Лос Анджелис, Coconogacco в Токио, ESMOD в Сеул, Parsons School of Design в Ню Йорк. Всяко училище-член и общността на 1 Granary ще получат селекция от пет визии на Valentino Vintage: ценна възможност за учениците да се доближат до изключителното майсторство и чар на вселената Valentino.

Дворец на удоволствията

Бутикът Plaisir Palace в Париж - истински театър на любопитството - е едно от местата, където ще бъде изложена колекцията. Сгушен в сянката на бившия пазар Carreau du Temple, Plaisir Palace представлява модерен будоар, където всяка дреха и всяка щампа са доказателство за една страст: тази на Дидие Барозу към модата. Той колекционира дрехи повече от петнадесет години. За естетите и за всички онези, които оказват на любимата дреха специално внимание, естеството на избраното, носено, обичано, предавано от ръка на ръка облекло, ще намери място тук, а винтидж дрехите на Valentino вече чакат своя нов собственик.

Други магазини, където дрехите от колекцията могат да бъдат намерени, са: Madame Pauline в Милано, Rellik в Лондон, Recess в Лос Анджелис, New York Vintage INC в Ню Йорк, Janemarch Maison в Сеул и The vintage dress в Токио. Ако се отбиете, приятно пазаруване!

Вижте още >>> Valentino Fall 2023, READY-TO-WEAR

More All fashion

Модата на бъдещето с Beckmans School of Design, илюстрирано от Типан Норден

All fashion преди 19 минути

В галерията Liljevalchs в Стокхолм 13 от студентите по мода на Beckmans School of Design представят фантазьорски концепции за модата на бъдещето – оживени чрез живописта на шведския художник Типан Норден.

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.