Следва

Какво е Daxxify и ще ни осигури ли трайна младост, както твърдят

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Celebrity beauty преди 10 месеца

Правило номер 1 в грижата за кожата

Никога не пропускам овлажнителя - имам чувството, че лицето ми просто ще се спука наполовина. Освен това не спя с грим. Това е изключително стриктно правило. Като цяло се наслаждавам на процеса на грижа за кожата, това е една от многото ми мании. Въпреки че съм склонна да поддържам рутината основна, опитвам нови продукти непрекъснато и се наслаждавам на ритуала. Понякога е забавно да се поглезите с малко повечко грижа за лицето преди лягане. От време на време добавям различни серуми. Мисля, че е добре да сменяте грижата за кожата, за да не свикне тя прекалено много с нея. Продуктите ми винаги са били по-ефективни, след като ги оставях настрани за известно време и се връщах към тях по-късно. 

Как се събужда сутрин

Обикновено се събуждам с кучето си до мен и, за съжаление, първо посягам да проверя телефона си. Това е навик, който искам да прекъсна.

Продуктите, без които не може

Коректорът! Ако имате добър коректор, можете просто да го потупате върху проблемните зони и сте готови. Също и някакъв вид продукт за вежди, независимо дали е оцветен гел за вежди или молив. Обичам веждите си. По някакъв начин променят цялото лице. Оставих моите да израснат и с различни продукти за вежди мога да променям формата и непрозрачността. Толкова е интересно как това наистина може да промени целия ви външен вид.

Без грим или в пълен блясък

Различно е от ден до ден. Като повечето хора, аз нямам капацитета да работя на пълни обороти през цялото време. Така че има моменти, в които просто се отпускам. За събития моят стилист Лоу и аз обичаме да създаваме герои, така че гримът ми зависи от това какъв герой искам да съм в съответната вечер. Например, за последната Met Gala направихме препратка към Жана д'Арк - добавихме малко допълнителен руж, защото искахме външният вид да напомня на хората за стара викторианска картина с розови бузи.

В друга година носех гигантска рокля, тежък грим, мигли - всичко наведнъж. В последния момент се погледнах в огледалото и си казах: „Нещо не е наред“. Свалих изкуствените мигли и добавих допълнителен блясък на устните си. Но все пак имах нужда от нещо специално, така че сложих това ярко червено-оранжево червило и стана перфектно. Това беше един от онези случаи, в които положението е: „Хм, нещо не е наред... какво искам да кажа с това? Нямам отговор.” Харесва ми да мога да си отговарям на тези въпроси, докато се приготвям. 

Косата й

Обичам да нося косата си естествена. Моите естествени къдрици се върнаха, след като спрях да нагрявам косата си, така че се опитвам просто да прегърна това, което имам, едновременно учейки се да се грижа за естествената си коса.

Ароматът

Пръскането на парфюм е последната стъпка и полирането на подготовката. Ако сте като мен и свързвате спомените с ароматите, правилният аромат може да донесе много радост. Винаги използвам старата техника на пръскане и "влизане" в него (вижте още: Ухаеш прекрасно или как да нанасяме парфюма интелигентно).

Точният грим

Аз съм любител на класическите неутрални тонове, нали разбирате, най-вече на кафявото. Те са по-лесни за смесване, от една страна - не е нужно да сте толкова прецизни. Ако направите грешка, можете просто да добавите още малко, нищо страшно. Обичам жълти сенки за очи! Или жълто-златисти. Също така оценявам обикновените червени устни, без нищо друго върху окото или само малко спирала. Когато намериш правилното червено, това може да промени всичко. Трябва да е достатъчно светло, достатъчно дълбоко, не прекалено синьо, не прекалено това, не прекалено онова. Обикновено избирам просто матово червено.

Гримирането сама

След като започнах да работя с гримьори, просто ги наблюдавах. Ако харесвах начина, по който някой ми е направил веждите, просто го пробвах у дома. С течение на времето научаването да се гримирам се превърна в заемане на различни техники и продукти от хора, които харесвам, и поставянето им в моя Rolodex. Беше на принципа проба-грешка. Излизах на червения килим и по-късно гледах снимките. Понякога си казвах: „О, изглеждам като призрак“, така че следващия път го поправях. Наистина става дума за опити, провали и нови опити. 

Сега почти сама се гримирам за събития. Това е много терапевтично за мен, особено ако съм стресиран преди пресконференция или голямо събитие. Има нещо в това да отделиш време, за да бъдеш със себе си, което намирам за много релаксиращо.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Какво повдига самочувствието ѝ

Да ходя на работа - обичам да работя. Там се чувствам най-силна и най-себе си. 

Спа процедури

Обичам добрия масаж, но проблемът е, че повечето масажисти не прилагат достатъчно натиск! Хората си мислят, че ще се счупя. А аз вярвам, че трябва да направиш малко повече от съвсем безисното, разбирате ли?

Нейната лична мантра

Не знам дали имам конкретна лична мантра, но мисля, че е важно да живеем с чувство на благодарност. Никога не можете да имате повече, ако не оценявате това, което имате. Винаги се опитвам да изброя нещата, за които съм благодарна, и отделям време, за да ги оценя. Това действие помага да се постави всичко в перспектива и да се достигне душевен мир.

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи